Nieuws

Op zondag 14 november stond de tweede training van het seizoen voor de ADO Den HaaG-Storks op het programma. In aanloop naar de tweede competitieronde van de Bijzondere Eredivisie bij NEC in Nijmegen werd de focus gelegd op het aanvallende aspect van het voetbal.

Terwijl het eerste elftal zich voorbereidde op de wedstrijd tegen VVV-Venlo stond er voor de ADO Den HaaG-Storks een training ‘Aanvallen’ op het programma. In de namiddag werd er verzameld op ‘De Aftrap’ (jeugdopleiding ADO Den Haag) in het Zuiderpark. Helaas waren er door de aangescherpte coronamaatregelen geen toeschouwers aanwezig én konden de spelers en speelsters niet naar de wedstrijd tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo in het Cars Jeans Stadion. Toch kon dit alles de pret niet drukken.

De trainers Ronald en Remco hadden een training uitgezet waarbij het creëren van aanvallen centraal stond. Keeper Jun wist één ding zeker: hij werd de komende vijf kwartier zwaar onder vuur genomen. De training volgde zich in rap tempo op, startend met een afwerkcarrousel waar de G-Storks door verschillende dribbel- en passoefeningen individueel tot scoren probeerde te komen. Daarna gingen de teams in drie- of viertallen aan de slag met aanvallen vanaf de zijkant. De meeste voorzetten waren op maat, waardoor er prachtige goals werden geproduceerd.

Na het oefenen moest de leerstof vertaald worden in de eindpartij. Uitblinkers in deze partij waren de aanvallend ingestelde Adnane en Divano, die opvielen met veel goals en assists. Na deze spectaculaire eindpartij werd de training afgesloten met een verrassing. Zo kregen de G-Storks uit handen van hun trainers de nieuwe trainingspakken. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Noah, die samen met de trainers op de foto ging.

Op zondag 21 november reizen de spelers en speelsters van de ADO Den HaaG-Storks af naar Nijmegen om tijdens hun tweede speelronde van de Bijzondere Eredivisie het op te nemen tegen NEC en Excelsior.