Nieuws

Op maandag 8 november was het na een lange onderbreking weer tijd om de schoolbezoeken van ‘De Held’ voort te zetten. Deze keer was RKBS De Paradijsvogel aan de beurt en tot grote vreugde van alle aanwezige leerlingen waren vier basisspelers van ADO Den Haag aanwezig om de contracten (tegen pesten) te ondertekenen en met de kinderen over discriminatie te praten.

Project ‘De Held’, dat inmiddels al 25 jaar bestaat, is een initiatief dat jongeren informatie verstrekt over de negatieve gevolgen van pesten, zinloos geweld, racisme en discriminatie, en wat voor actie ondernomen kan worden om dit te bestrijden.
Rond één uur kwamen de trainers van ADO Den Haag aan bij De Paradijsvogel, waar de ruim 80 scholieren van groep 6 stonden te popelen om met de workshop te beginnen. Het enthousiasme werd nog groter toen ook de ADO-spelers Boy Kemper, Sem Steijn, Samy Bourard en Vicente Besuijen op de school verschenen!

De deelnemende leerlingen kregen verschillende video’s te zien van situaties waarin pesten, zinloos geweld, racisme en discriminatie voorkwamen en samen met de spelers werden deze serieuze onderwerpen besproken. Op basis van de reacties van de kinderen op de video’s was het vrij snel duidelijk dat de klas tolerant en vriendelijk voor elkaar is. Belangrijk voor de scholieren is om te beseffen dat je een ‘Held’ bent om niet met de andere kinderen mee te doen met pesten!
Tijdens de les zorgden de spelers ervoor dat de contracten tegen pesten ondertekend werden, voordat de scholieren hun handtekening konden toevoegen. En ook het De Held shirt kreeg een handtekening van de spelers!

Om de deelnemers te belonen voor hun enthousiasme kregen ze een fotomoment met hun lievelingsspelers, een getekend De Held-shirt en als kers op de taart ook nog toegangskaarten voor de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen VVV Venlo. De kinderen krijgen a.s. zondag dus de kans om hun vier ADO-helden live te zien in het Cars Jeans Stadion, al wetende dat zij de echte helden zijn als ze samen een halt toeroepen aan pestgedrag!