Nieuws

Op maandag 8 november was het voor de kinderen van Playing for Success een enorme verrassing toen twee spelers van het eerste elftal van ADO Den Haag kwamen binnenlopen. Tyrese Asante en Amar Catic gingen geruime tijd met de kinderen in gesprek.

De kinderen werden één voor één naar voren geroepen om te praten over zijn of haar eigen sport en/of hobby’s. Hierbij werden de kinderen ondervraagd door Amar en Tyrese. Dit was een onverwachte wending voor de kinderen want ze hadden juist vragen voorbereid voor de spelers! Vervolgens werden er twee groepen gevormd waarin de kinderen zelf vragen konden stellen aan de spelers. Voetbal gerelateerd of juist helemaal niet. Dit leverde geweldige gesprek onderwerpen op zoals vriendinnetjes en grootste blunders.

Als extra boodschap probeerden Asante en Catic de kinderen meer te leren over zelfvertrouwen. Het is niet erg om fouten te maken of bang te zijn. “Wees trots op jezelf en wees trots op wat je kan en laat je door niemand kleineren!” gaf Asante de kinderen mee.

Na de wederzijdse interviews gingen de twee groepen nog naar buiten voor een afsluitende activiteit. Op een actieve en speelse manier moesten de kinderen kennisvragen beantwoorden samen met de ADO-spelers. Hierna zat de verrassende middag erop. Een leuke en leerzame ervaring voor de 15 kinderen die allemaal een mooie handtekening en foto met de spelers eraan overhielden.