Nieuws

Toekomst stichting na 10 jaar

De komende jaren wil ADO Den Haag in de Maatschappij de (prof)voetbalbeleving bij ADO Den Haag inzetten om talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dit hoeft natuurlijk niet alleen maar voetbaltalent te zijn. Iedere persoon heeft zijn of haar talent om optimaal te benutten.
Het ontwikkelen van talent gebeurt door structurele programma’s waarbij het topsportklimaat bij ADO Den Haag als metafoor dient. Er wordt in de projecten zoveel mogelijk een een duidelijke link gelegd naar de opleidingsvisie, de kernwaarden en de expertise van ADO Den Haag met meetbare resultaten. Ontwikkeling en verbinding staan centraal!
De focus van de maatschappelijke programma’s ligt op alle leeftijden met bv. projecten als OldStars (senioren), ADO Den Haag Footcamp (volwassenen), VO Voetbal League en G-voetbal (jongeren) en Leven als een ADO-Prof (jeugd/jongeren).

De stichting kiest er ook voor om in seizoen 2021-22 in samenwerking met onze partners en verwante organisaties, nog meer in te zetten op achterstanden in speciale gebieden in Den Haag. In de huidige planning voor komend seizoen bereikt ADO Den Haag in de Maatschappij ca. 650 unieke deelnemers met haar projecten, die gezamenlijk een kleine 10.000 trainingen volgen! Dit betekent dat elke deelnemer gemiddeld 15 trainingen volgt.
ADO Den Haag in de Maatschappij creëert meer contactmomenten met deelnemers met langduriger projecten en betere zichtbaarheid van ADO Den Haag.

Uniek is onze samenwerking met de partners Parnassia, Menzis en de gemeente Den Haag. Zij zijn partners van het eerste uur en vieren dus ook een 10-jarige samenwerking! Andere partners die ons komend seizoen en hopelijk in de toekomst blijven steunen zijn Fonds 1818, CSU, Van Heugten Tours, PLYRS en TiM Fysiotherapie.

Project van het seizoen: Leven als een ADO-Prof!

Met ‘Leven als een ADO-Prof!’ wil ADO Den Haag in de Maatschappij kinderen en jongeren uit de regio de kans geven om de unieke beleving als profvoetballer in een optimale omgeving te ervaren, om hun talenten te ontdekken en competenties te ontwikkelen. Onderdeel van het ‘Leven als een ADO-Prof!’-traject zijn thematische voetbaltrainingen, workshops, ontwikkelingsgesprekken en testmomenten.
Tijdens deze ontdekkingsreis leren de kinderen onder andere over (on)gezonde voeding, een gezonde leefstijl, positieve coaching, (on)respectvolle houding, samenwerken, sociale-media, verantwoord gamen, doelen stellen, omgaan met tegenslagen en nog tal van andere competenties waarbij zowel interne als externe samenwerkingen zijn met ervaren organisaties.
In het seizoen 2021-22 worden minimaal drie verenigingen, vier Playgrounds en één school bediend met de 10-delige reeks van trainingen en workshops voor ‘Leven als een ADO-Prof!’. Een speciale interventie zal plaatsvinden voor 25 kinderen van Leergeld Den Haag. Ook voor cliënten van Parnassia zal een training worden opgezet volgens het concept van Leven als een ADO-Prof.

Op YouTube vind je meer informatie over Leven als een ADO-Prof! 

collage 2021 22 levenalseenadoprof web