Nieuws

Enkele maanden geleden vond er bij ADO Den Haag een ‘Meer dan Voetbal’ veiling plaats om de maatschappelijke afdelingen van ‘Betaald Voetbal Organisaties’ te ondersteunen. Een van de items van ADO Den Haag was een clinic van Robert Zwinkels. Op verzoek werd deze activiteit aangepast naar een voetbaltraining voor het autistenteam en G-voetbalteam van PGS-Vogel in Ockenburgh. Deze vond plaats op maandag 28 juni.

De training werd begeleid door Ronald Samson. De hoofdtrainer van de ADO Den HaaG-Storks was zeer benieuwd naar het niveau van deze twee teams die hij middels een warming-up, pass- en trapvorm, afwerkvorm en partijvorm onder de loep nam. De kwaliteit viel zeker niet tegen en de aanwezige trainers werden getrakteerd op prachtige doelpunten.

Vlak voordat de training ten einde liep, kwam selectiekeeper Robert Zwinkels het veld opgelopen. Veel spelers en speelsters, die tevens supporter zijn van ADO Den Haag herkenden Robert meteen. Tijdens de gezamenlijke afsluiting hadden de spelers de tijd om vragen te stellen aan Robert, gingen ze met hem op de foto en sommigen scoorden zelfs een handtekening. Als onderdeel van het veilingitem overhandigde Robert ook twee gesigneerde shirts, die verloot gaan worden onder de deelnemers.