Nieuws

Op zondag 25 oktober stond een training van de ADO Den HaaG-Storks op het programma. Deze training werd gehouden op het jeugdcomplex van ADO Den Haag, De Aftrap, onder leiding van hoofdtrainer Ronald Samson en zijn assistent Remco Lochtenberg. Tijdens deze training was er één speciale gast. De Bijzondere Eredivisie had namelijk haar cameraman gestuurd om een item te maken over de ADO Den HaaG-Storks. Daarnaast vond ook de officiële uitreiking plaats van het nieuwe jaarverslag van ADO Den Haag in de Maatschappij.

In de vroege ochtend kwam iedereen netjes op tijd binnenwandelen. De klok was in de nacht van zaterdag op zondag één uur achteruit gegaan. Waar er normaal altijd een paar zich vergissen, lieten de G-Storks zich hier niet door afleiden. Om half elf stond iedereen klaar op het veld en kon de training beginnen.

Vanuit de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij werd het nieuwe jaarverslag gepresenteerd met als cover de geconcentreerde Isa Brenk die een tijdens de Special Olympics campagne in het Cars Jeans Stadion een penalty mocht schieten. Isa was de eerste persoon die officieel het nieuwe jaarverslag in ontvangst mocht nemen. Zij kreeg tevens de Bijzondere Eredivisie krant, waarin zij werd geïnterviewd. Uitspraak Isa: “Ik mag gewoon voor een profclub spelen!”.
Ook Nicolaas Hoekstra had een prachtig interview in deze BE-krant, waarin hij aangeeft dat hij veel vertrouwen krijgt om als profvoetballer te worden behandeld door ADO Den Haag.
Zo werden Isa en Nicolaas samen, onder luid applaus van hun medespelers, in het zonnetje gezet!

Vervolgens ging de training van start. Deze training stond duidelijk in het kader van persoonlijke ontwikkeling. Na de warming-up gingen de spelers en speelsters aan de slag met het aannemen en open draaien van de bal. Tijdens deze oefening legden Ronald en Remco het spel meerdere malen stil om te coachen en tips te geven aan onze G-Storks. Na een half uur geconcentreerd te hebben getraind op de ontwikkeling, was het tijd voor een wedstrijd in een dribbel- en afwerkvorm. Hier vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de lucht.
Toen een ieder toch al meerdere malen het net had gevonden, sloten de G-Storks de training af met een partijvorm. Het was mooi om te zien dat de eerdere tips en coachmomenten door de spelers werden verwerkt en toegepast tijdens de partij. Zo wordt het team stapje voor stapje beter op weg naar de eerste wedstrijden van de Bijzondere Eredivisie.

Tijdens de training werden er drie spelers intensief gevolgd. Nico, Sjouk en David zullen binnenkort verschijnen in een item over de Bijzondere Eredivisie. Na de training werden deze spelers ook gevraagd om hun eerste interview te geven. Uiteraard was dit voor onze media-getrainde G-Storks geen enkel probleem.

Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij presenteerde haar jaarverslag 2019-2020 voorafgaand de training. Alle G-Storks namen een jaarverslag en enkele BE-kranten mee naar huis. De komende weken verzorgt de stichting online-bezoeken aan haar maatschappelijke partners met een terugblik op 2019-2020 en een vooruitblik op 2020-2021. Zorgverzekeraar Menzis is één van deze partners, en steunt al enkele jaren de ADO Den HaaG-Storks.