Nieuws

Tussen het afgelopen seizoen en de volgende jaargang kijkt ADO Den Haag terug op enkele maatschappelijke projecten en activiteiten die plaatsvonden in het afgelopen seizoen. Met in deel zeven: Scoor een Boek!

Samen met de bibliotheken van Den Haag en Zoetermeer heeft ADO Den Haag dit seizoen het educatieve project ‘Scoor een Boek!’ opgezet. Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze plezier beleven aan het lezen. Met die gedachte voert de Bibliotheek, in samenwerking met de lokale basisscholen en met Eredivisieclubs het project Scoor een Boek! uit; een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs.

Ambassadeur en selectiespeler Shaquille Pinas trapte medio februari de leesweken af in Den Haag en Zoetermeer met een filmpje. Hierin stimuleerde Shaquille de kinderen om in negen weken zoveel mogelijk boeken te lezen. Het resultaat van het aantal gelezen boeken zou tijdens het sportieve eindevenement in en rondom het Cars Jeans Stadion worden gepresenteerd. 

Helaas kon het evenement niet plaatsvinden, maar toch vond Pinas dat de kinderen beloond moesten worden voor het aantal gelezen boeken op 15 scholen. Het fantastische resultaat was ruim 3.200 boeken! Hiervoor nam hij een filmpje op met reporter Roos, waarin hij alle kinderen voorzag van een intensieve work-out die zij thuis of op school konden uitvoeren. Daarnaast ontvingen alle 29 deelnemende klassen de ‘Wereld Voetbal Atlas’, gesigneerd door Shaquille Pinas.

FACT
In het seizoen 2019/2020 werden er door 661 leerlingen van 29 groepen op 15 scholen ruim 3.200 boeken gelezen. Dat is gemiddeld 5 boeken per kind!

FILMPJE
Klik hier voor een filmpje, met Shaquille Pinas in de hoofdrol, over het project Scoor een Boek!

seb flashback