Om de mensen die elkaar in deze periode noodgedwongen moeten missen vanwege het coronavirus toch een beetje bij elkaar te brengen, hebben Focus & Fun Foundation, Fonds 1818, ADO Den Haag in de Maatschappij en diverse andere partners de afgelopen tijd hun handen ineengeslagen door een Muziekboeket aan te bieden aan de bewoners van verschillende verzorgingshuizen in de regio. Afgelopen donderdag was de voorlopig laatste editie in Huize Eykenburg.

Het Muziekboeket is een muziekprogramma waarmee familieleden, die wegens de coronarichtlijnen niet naar de verzorgingshuizen toe mogen, vanuit hun huis toch verbonden kunnen worden met hun ouders in een verzorgingshuis. De familieleden kunnen thuis verzoeknummers aanvragen voor hun ouders en een videoboodschap insturen. Die beelden zijn vervolgens via een livestream op YouTube te bekijken, zodat ze toch hun ouders en familie kunnen zien in deze lastige periode.

img 6704

Najib Amhali
Het Muziekboeket werd gepresenteerd door Najib Amhali. Dennis van Hoorn, één van de initiatiefnemers én tevens de drummer van het Muziekboeket, speelt al sinds 2010 samen met de bekende cabaretier in zijn theatershows.

Om niet alleen muziek te spelen, maar het ook een beetje leuk aan te kleden, benaderde Van Hoorn hem, waarop Amhali zeer positief reageerde. Zodoende trokken Van Hoorn en Amhali samen met pianist en zanger Alexander Broussard de regio in en vermaakten ze samen de mensen in de verschillende verzorgingshuizen.

img 6716

Spandoeken
De stichting ADO Den Haag in de Maatschappij ondersteunde dit initiatief van harte en was één van de partners van het Muziekboeket. Daarnaast zorgden supportersverenigingen Fansupport, FCDH en SV Haagsche Bluf bij ieder optreden van het Muziekboeket voor een schitterend spandoek als een steuntje in de rug voor de bewoners en het zorgpersoneel.

img 6742

Sjaak Polak
Namens ADO Den Haag en ADO Den Haag Vrouwen was afgelopen donderdag, bij het voorlopig laatste Muziekboeket in Huize Eykenburg, ook Sjaak Polak aanwezig. De trainer van de ADO Den Haag Vrouwen had mooie woorden over voor de organisatie en verbaasde vervolgens alle aanwezigen door zijn drumkunsten te laten zien.

Reportage ADO TV

Fotoreportage