Tussen het afgelopen seizoen en de volgende jaargang kijkt ADO Den Haag terug op enkele maatschappelijke projecten en activiteiten die plaatsvonden in het afgelopen seizoen. Met in deel één: de Blindentribune.

In april 2020 is het zeven en een half jaar geleden dat ADO Den Haag met de Blindentribune is gestart. Jaarlijks worden er een zeventigtal bezoeken aan de Blindentribune in het Cars Jeans Stadion gebracht. Familie, vrienden en begeleiders genieten mee van de sfeer op de tribune, lief en leed worden gedeeld! Gastheer Eric van der Weg verzorgt zijn gasten en zorgt voor de radio's en aandacht!

Er zitten gemiddeld vier à vijf bezoekers per wedstrijd op de Blindentribune. Een aantal vrijwilligers is beschikbaar om bezoekers aan de Blindentribune thuis op te halen en na de wedstrijd weer naar huis te brengen. Voor een aantal fans met een visuele beperking is dit een mooie oplossing voor het probleem dat er geen vervoer en begeleider beschikbaar is. Tevens worden er meer contactmomenten gecreëerd tussen bezoekers met en zonder visuele beperking.

Dit seizoen brachten selectiespelers Robert Zwinkels en Pawel Cibicki een bezoek aan de Blindentribune en kreeg gastheer Eric van der Weg als dank voor zijn vrijwilligerswerk een voetbalreis naar Londen aangeboden van de VriendenLoterij.

FACT:
In 13 wedstrijden had de Blindentribune dit seizoen in totaal 60 bezoekers.

 

Tijdens de wedstrijd tegen AZ op zondag 22 september 2019 werd Christien, trouw bezoekster van de ADO Den Haag Blindentribune gevolgd door ADO TV.