Nieuws

Op woensdag 19 februari vond alweer de derde editie van ADO-Herinneringen plaats in het Cars Jeans Stadion. Bij de derde editie konden we met trots mededelen dat er, naast het vaste groepje vrijwilligers, zich ook een nieuwe aanwinst had toegevoegd. Niemand minder dan ADO Den Haag adviseur Jan Hermen de Bruijn was aanwezig om zijn brede kennis met de deelnemers te delen. De derde editie van ADO-Herinneringen telde maar liefst 30 aanwezigen waarvan 20 deelnemers. Wederom was het Museum van ADO Den Haag de thuishaven.

Rond 11.00 traden de eerste deelnemers binnen. Op de tafels lagen veel zwartwit foto’s, krantenartikelen, plakboeken, vaantjes en andere materialen die een betekenis hadden in de rijke geschiedenis van ADO Den Haag. Onder het genot van een kopje koffie wisselden de deelnemers herinneringen uit. Naast alle aanwezigen waren er ook vertegenwoordigers van het supportersblad ‘ADOratie’, die de ontwikkelingen van dit nieuwe project nauw volgen voor hun tijdschrift.

Na een uur gekletst te hebben, was het tijd voor de lunch. Erna volgden de verhalen over spelers, trainers, doelpunten en het Zuiderpark stadion zich in rap tempo op. Sommige ouderen besloten om, samen met vrijwilligers en begeleiders, een rondje te lopen in het 'rijke' Museum. Om 12:45 eindigde deze editie met het ‘Haags Kwartiertje’, waarin een film werd getoond over de geschiedenis van ‘Onze Trots’.

De focus van het project  ADO-Herinneringen heeft betrekking op ouderen. Middels tastbaar- en beeldmateriaal wordt er getracht om herinneringen van ADO Den Haag met elkaar uit te wisselen. ADO Den Haag in de Maatschappij wil ouderen hiermee de kans bieden om uit hun isolement te komen en verschillende sociale contacten op te doen. Heeft u of uw instelling interesse: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

ADO Den Haag in de Maatschappij wil de deelnemers en begeleiders van Florence, Respect zorg en HWW-zorg bedanken voor hun aanwezigheid tijdens deze editie. Daarnaast bedanken wij wederom de vrijwilligers voor hun inzet en energie!