Nieuws

ADO Den Haag in de Maatschappij is benaderd door Palet Welzijn Zoetermeer om een activiteit te organiseren in twee zorgcentra in Zoetermeer. Vervolgens is afgesproken om enkele ADO Den Haag OldStars iets te laten vertellen over Walking Football en tegelijk de mensen wat in beweging te proberen te krijgen. Woensdag 22 januari gingen vier ADO OldStars in trainingspak en met ballen naar Verpleeghuis de Boomgaerd in de wijk Meerzicht.

Dit verpleeghuis is nog geen jaar oud, en hier wonen voornamelijk demente ouderen, waarvan een groot deel niet of nauwelijks ambulant. Per etage hebben de ADO OldStars iets verteld over de oorsprong van Walking Football en over ADO Den Haag in de Maatschappij. Al gauw werden wat speloefeningen gedaan met speciale zachte ballen. In eerste instantie keken de patiënten de kat uit de boom, maar na een paar keer de ballen heen en weer over te gooien (en soms te schoppen) kwamen de mensen behoorlijk los. Men werd steeds enthousiaster en drukker, en de OldStars lieten de bewoners zelfs een paar penalty’s nemen in de deuropening! Verzorgers en patiënten waren heel enthousiast; er werden petten uitgedeeld en ballen, en de demo van de ADO OldStars werd voor de meesten het hoogtepunt van de dag.
Het beleid van Palet Welzijn is gericht op het veel laten bewegen van de bewoners (motomed, wandelen, boksen, zwemmen, dansen, beweegdocenten)!

Volgende maand zullen de ADO Oldstars ook een tweede verpleeghuis bezoeken in Zoetermeer. Kortom, 'niet rustaaagggghh'! 
Met dank aan OldStars Ben, Berend, Simon en Wout.

Verslag: ADO Den Haag OldStars