Nieuws

Op de Nationale Ouderendag, vrijdag 4 oktober 2019, gaf ADO Den Haag acte de presence op het Eredivisie OldStars Event in het Olympisch Stadion. Alle Eredivisieclubs, alsmede de twee Keuken Kampioen Divisie teams van Telstar en De Graafschap, waren aanwezig op het walking football event. Elke club speelde vier wedstrijden in een poule van vijf teams.

Mattijs Manders, directeur Eredivisie, opende het evenement en Kees Jansma introduceerde enkele oud-profs zoals Kees Kist, Pierre Vermeulen en Simon Tahamata. Na het omkleden verzorgde Heini Otto, oud-speler van 'FC Den Haag', de warming-up. In de openingswedstrijd nam een team van ex-Eredivisie profs het op tegen Creators FC, een team met YouTube sterren.

Daarna was het de beurt aan de OldStars van alle aanwezige BVO's. ADO Den Haag nam het in de poule op tegen resp. Telstar, FC Utrecht, SC Heerenveen en Feyenoord. Het waren leuke wedstrijden waarbij ADO Den Haag ongeslagen bleef, en waarop mooie combinaties te zien waren ondanks het slechte veld. De regen maakte het veld drassig en modderig maar dit mocht de pret niet drukken. Vele bekenden uit de andere teams werden begroet. Een feest van herkenning voor de OldStars die al langer meelopen. Het is nu zes jaar geleden dat PSV, RKC en ADO Den Haag met het walking football begonnen in Nederland! Deze populaire sport onder 60-plussers is van drie groepen uitgegroeid tot ca. 300 groepen die actief zijn in het wandelend voetbal in Nederland!

04102019 oldstars eredivisietoernooi 011