Nieuws

Op zondag 29 september reisden de G-Storks af naar Utrecht voor hun eerste speelronde in de Bijzondere Eredivisie. Met VVV-Venlo en FC Emmen als tegenstander wisten de G-Storks dat er twee loodzware wedstrijden op het programma stonden. Ditmaal geen liedjes en grapjes, maar opperste concentratie tijdens de heenreis. De G-Storks waren er klaar voor!

Om 10 uur arriveerden de G-Storks op het trainingscomplex van FC Utrecht waar zij, onder genot van een drankje en een stukje fruit, werden ontvangen door Het Gehandicapte Kind en Klaas van Kruistum (o.a. van Klaas kan Alles!). Commercieel directeur van FC Utrecht en tevens oud-speler Joost Broerse opende de speelronde.

Tijdens de wedstrijdbespreking kwam niemand minder dan Jeff Osseman de kleedkamer binnen lopen. Jeff is oud-directeur van ADO Den Haag en één van de talentvolle G-Storks van het afgelopen seizoen. Jeff is, nadat de deelname aan de Bijzondere Eredivisie bekend werd, toegevoegd als teammanager aan de technische staf. Na een speech van onze kersverse teammanager was het tijd om het veld op te gaan.

Het Jeff-effect was in de eerste wedstrijd al snel zichtbaar. De G-Storks openden scherp tegen FC Emmen en stonden snel met 1-0 voor door een goal van Jesper. Vervolgens liep de score verder uit naar 3-0 door schitterende goals van Wessel en wederom Jesper. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft namen de G-Storks wat gas terug. Dit was voor FC Emmen een instapmoment en FC Emmen scoorde gelijk de 3-1. Uiteindelijk herpakten de G-Storks zich weer door een goede goal van Christiaan. Met een 4-1 overwinning werd de eerste wedstrijd van Bijzondere Eredivisie afgesloten. Complimenten voor Eline, Fleur, Tamirah, Jesse en Xander die de boel achterin dichthielden.

Vervolgens moest VVV-Venlo aan de zegekar gebonden worden. De G-storks verloren eerder dit jaar nog ruim van hun vrienden uit Venlo én ook nu opende VVV ijzersterk. Met een goal en assist van hun gevaarlijke spits stond het al snel 2-0 voor de ‘Venlonaren’. De G-Storks probeerden, onder leiding van Christaan, het heft in handen te nemen. Diezelfde Christiaan schoot, enkele minuten voor tijd, de bal snoeihard in de bovenhoek. Vervolgens probeerden de G-Storks nog druk uit te oefenen op hun tegenstander, maar VVV hield zich staande met een terechte 2-1 nederlaag als gevolg. Toch liepen de G-Storks breed lachend het veld af; “Dit was een dag die ik nooit ga vergeten”, zei middenvelder Kor. Uiteindelijk maakt de eindstand helemaal niet uit. Dit is een van de  krachten van de Bijzondere Eredivisie!

Na twee leuke potjes waren de G-Storks, op verzoek van FC Utrecht, uitgenodigd voor de wedstrijd FC Utrecht – Willem II in de Galgenwaard. Deze wedstrijd eindigde in een verdiende 2-0 zege voor Utrecht. Al met al was het een fantastische eerste speelronde voor onze G-Storks in de Bijzondere Eredivisie! Op 13 oktober spelen de G-Storks tegen Ajax en Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion (Excelsior). Hopelijk zien wij jullie daar!

*De ADO Den HaaG-Storks willen FC Utrecht Maatschappelijk, Players United en Het Gehandicapte Kind bedanken voor de organisatie van deze speelronde!

Foto's: Masja Stolk & Koen Verheijden