Nieuws

Op vrijdag 21 juni stond de derde editie van het ADO Den Haag Schoolvoetbaltoernooi op het programma. Ditmaal was het terrein van voetbalverenigingen HDV en WIK de thuishaven. Op zes velden werden er wedstrijden gespeeld in twee poules: Meiden onder 17 en jongens onder 14. Er deden 20 teams mee van verschillende scholen in de regio. Daarnaast speelden met Rustenburg/Oostbroek en Streetsport Loosduinen ook twee buurtteams mee.

Om 15.30 uur startte, met een prachtig voetbalweertje, de eerste poulewedstrijden van het toernooi. De MO17 speelde in twee poules van vier en de O14 in twee poules van zes.

In de MO17-poule was Heldring College favoriet. Zij hadden tijdens de VO Voetbal League laten zien over behoorlijk veel kwaliteit te beschikken. Toch was het Sorghvliet die, met twee meidenteams, verraste en in beide poules bovenaan eindigde. In de halve finales namen deze teams het op tegen Hofstad Lyceum en Heldring College. In twee spannende wedstrijden bleef het Sorghvliet met lege handen achter. Uiteindelijk was het toch Heldring College die het toernooi wist te winnen. In de finale overklasten de dames het Hofstad Lyceum, waardoor zij een zeer succesvol seizoen met twee prijzen afsloten.

In de O14-poules was het na de eerste wedstrijden al vrij duidelijk: Elke ploeg deed mee om een plek in de finale! Er stond ontzettend veel kwaliteit op het veld. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijden voor de toeschouwers een genot waren om naar te kijken. Na vijf wedstrijden waren het Diamant College, Heldring College, Streetsport Loosduinen en Maris College Bohemen die zich plaatsten voor de halve finales. De wedstrijd tussen Diamant College en Maris College Bohemen eindigde gelijk, waarna penalty’s voor de beslissing moesten zorgen. Kris van Diamant College zorgde er na vier penalty’s voor dat Diamant naar de finale ging. Op het andere veld was Streetsport Loosduinen een maatje te groot voor Hofstad Lyceum. Om 18.30 uur ging de finale van start. Streetsport Loosduinen speelde door het hebben van te weinig spelers met een speler minder. Hierdoor kwam Diamant als snel op een riante voorsprong (4-1). Vervolgens kwam Streetsport Loosduinen goed terug naar 4-3. In de laatste minuten kreeg Streetsport Loosduinen nog veel kansen op de gelijkmaker, maar deze bleven onbenut. Diamant College won voor de tweede maal op rij het ADO Den Haag Scholentoernooi.

Naast de prijzen voor de winnende schoolteams, werden er ook spelers in het zonnetje gezet. Badr van Streetsport Loosduinen werd speler van het toernooi. Een talentvolle speler die een oogje heeft voor zijn medespelers en assist op assist gaf. De speelster van het toernooi werd Lina van Hofstad Lyceum.

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt Rustenburg/Oostbroek, Hofstad Lyceum, Heldring College, Edith Stein, Maris College Statenkwartier, Maris College Bohemen, Streetsport Loosduinen, Johan de Witt College, Hofstad Mavo/Havo en Sorghvliet voor hun deelname aan het ADO Den Haag Scholentoernooi 2019. Daarnaast bedanken wij HDV en WIK voor het beschikbaar stellen van de locatie. Tot volgend jaar!