Nieuws

Krajicek Playground Haringkade in Scheveningen is woensdag 3 april na een grondige renovatie heropend. Het is nu een plek geworden waar jong en oud lekker kunnen bewegen en sporten.

 “Het was nou niet echt een aantrekkelijke plek ofzo, een groot veld van stoeptegels.”, zegt één van de bezoekers tijdens de heropening van Krajicek Playground Haringkade. Daarom sloegen ruim een jaar geleden verschillende partijen zoals stadsdeel Scheveningen, Streetsport Den Haag en de Krajicek Foundation de handen ineen om deze speelplek in de buurt grondig aan te pakken. Vandaag was het dan eindelijk zo ver, de officiële opening van Krajicek Playground Haringkade. “Mooi hoor, het lijkt ook veel groter zo.”, merkt dezelfde bezoeker op.

De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder Sport Richard de Mos: “Het is een mooie plek voor jong en oud, een mooie plek om te bewegen en te sporten. Kortom een mooie plek op Scheveningen.” De hele middag staat in het teken van activiteiten voor jong en oud. Zo trapt Richard de Mos samen met de OldStars van ADO Den Haag af voor een partijtje walking football met de kinderen. De 60-plussers hadden net een training op het terrein van SVV Scheveningen achter de rug! Voor de jongeren was het moeilijk om niet te rennen en werd gelukkig niet te veel op de ‘walking footbal’ regels gelet.

De Playground bestaat nu uit een basketbalveld, een voetbalveld van kunstgras, een fitness parcours en Callestenics. Door het vernieuwde uiterlijk is het ook de ideale plek geworden om voor zowel jong als oud te komen bewegen en sporten. In samenwerking met Streetsport Den Haag verzorgt de Krajicek Foundation wekelijks activiteiten voor kinderen uit de buurt, maar is er ook plek voor bijvoorbeeld seniorengym gegeven door de InTension Health Club Scheveningen. Het is nu echt een plek geworden waar iedereen uit de buurt kan samenkomen.

Naast de Krajicek Foundation, Stichting WSDH (StreetSport Den Haag) en Stadsdeel Scheveningen waren verder de volgende organisaties betrokken bij de opening: Welzijn Scheveningen, Buurtcentrum Kommunika, Kindersportschool De Rakkers, Sportcafé ’t Nesjuh, InTension Health Club Scheveningen en ADO Den Haag in de Maatschappij.

Verslag: Krajicek Foundation en ADO Den Haag in de Maatschappij 
Foto's: ADO Den Haag in de Maatschappij