Nieuws

Op woensdag 13 maart was het weer zover: het inmiddels traditionele bezoek aan het Juliana Kinderziekenhuis. Meerdere spelers en stafleden waren een middagje te gast op deze locatie van het HagaZiekenhuis. Voor de kinderen een dag om nooit meer te vergeten!

Namens ADO Den Haag waren Fons Groenendijk, Dirk Heesen, Mike Havekotte, Donny Gorter, Wilfried Kanon, Robin Polley en natuurlijk mascotte Storky aanwezig in het Juliana Kinderziekenhuis. Het zestal werd om 14.00 uur welkom geheten en ging toen meteen door naar de gymzaal. Daar hadden zich al veel kinderen verzameld. Deze groep bestond uit kinderen die vaak de polikliniek bezoeken en uit kinderen die in het ziekenhuis liggen, maar wel genoeg mobiliteit hebben.

img 8524

De spelers en trainers kregen een warm welkom in de gymzaal, waar ze al snel werden onderworpen aan een vragenvuur. De kinderen waren een beetje nerveus, maar stelden wel goede vragen. Zo kreeg Gorter de vraag wat voor hem het belangrijkst is als topsporter. “Plezier”, antwoordde de middenvelder resoluut. “Dat moet altijd op één staan. Daarnaast is het samenwerken en met elkaar bewegen héél belangrijk.” Daarmee raakte Gorter de kern, omdat dit precies was wat ADO Den Haag wilde meegegeven aan de kinderen: heb plezier, straal dat uit en blijf in beweging. Met elkaar, zodat je samen energie krijgt!

img 8566

Na een groepsfoto was het tijd voor beweging. De spelers en trainers gingen een balletje trappen met de kinderen, die uiteraard ook handtekeningen en foto’s verzamelden. Het was mooi om te zien hoe iedereen samen aan het sporten was en plezier had met elkaar. De sessie in de gymzaal eindigde met een verkiezing. De geel-groen gemutste Dex werd door de spelers en staf unaniem gekozen als ‘coolste supporter’. Hij kreeg hiervoor als cadeau twee kaarten voor ADO Den Haag-Vitesse op 30 maart.

img 8571

Het slotstuk van de mooie dag vond plaats op de verpleegafdelingen, waar een bezoek werd gebracht aan de kinderen die niet naar beneden konden komen. De spelers en staf werden op elke kamer met een grote glimlach en vol bewondering begroet en maakten de kinderen nóg blijer met een aantal leuke ADO Den Haag-cadeaus. De kinderen kregen de kans om hun helden van dichtbij te zien en zelfs vragen aan ze te stellen. Pim liet zelfs aan Groenendijk en Heesen zien hoe goed hij kon spelen op zijn keyboard. Hij kreeg terecht de complimenten, al verdiende elk kind een groot compliment op deze dag!

img 8601

Videoverslag

 

Foto's