Nieuws

Op zaterdag 23 februari liepen rond de tachtig 60-plussers enthousiast te voetballen in het Cars Jeans Stadion. Wandelend te voetballen, OldStars walking football wel te verstaan. Een voetbalvorm voor ouderen waarbij niet gerend mag worden, lichamelijk contact niet is toegestaan en de bal onder heuphoogte moet blijven. Naar aanleiding van het succesvolle project: OldStars walking football ‘meer met migrantenouderen’ in Den Haag hebben ADO Den Haag in de Maatschappij en het Nationaal Ouderenfonds de handschoen opgepakt om een kleinschalig regionaal toernooi (meeting) te organiseren. Doel is om diverse culturen te laten samenkomen door middel van voetbal.

ADO Den Haag in de Maatschappij heeft in 2018 drie multiculturele walking football initiatieven in Den Haag helpen opstarten. De wens van de spelers van deze verenigingen om een keer tegen elkaar en andere clubs in de regio te spelen was groot. Hier heeft de organisatie dan ook werk van gemaakt. De deelnemende ploegen waren De Ster, Westlandia, Vredenburch, De Mussen, Voorschoten en KMD. Deze zes walking football teams werden aangevuld door de ‘routiniers’ van ADO Den Haag die bij resp. HVV Laakkwartier en SVV Scheveningen trainen. Een mix van culturen, bewegen met elkaar en veel plezier hebben stonden centraal. De ervaring van het spelen in het voetbalstadion van ADO Den Haag is daarbij een extra wow-factor.

Na de ontvangst, het omkleden en de groepsfoto werd de officiële aftrap verricht door twee oud-ADO-iconen Lex Schoenmaker en Jacques Smit! Beide spelers voetbalden bij ADO in de jaren zestig en zeventig in het Zuiderpark, waarbij Jacques zijn voetbalcarrière in 2014 weer oppakte bij de ADO Den Haag OldStars.
Alle teams speelden vier wedstrijden op het kunstgras in het Cars Jeans Stadion. Er werd gestreden om de Sportiviteitsbeker waarbij de vier scheidsrechters Joop, Martin, Peter en Ron na elke wedstrijd ‘sportiviteitspunten’ aan de teams gaven.

Er zaten spannende wedstrijden bij waarbij De Mussen hun eerste doelpunt en eerste puntje scoorden op een toernooi, en Vredenburch opviel door hun mooie combinatievoetbal.
Ben en Kees zorgden voor een goed verloop van de wedstrijden en na afloop konden alle deelnemers nog napraten en gebruik maken van een heerlijk buffet. Oh ja, de sportiviteitsbeker werd nipt gewonnen door De Mussen, maar eigenlijk konden alle teams met deze beker naar huis!

De OldStars meeting bij ADO Den Haag is onderdeel van het ‘meer met migrantenproject OldStars walking football van Het Nationaal Ouderenfonds. Dit evenement draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels en FNO.
Partners Menzis en de gemeente Den Haag zijn verbonden aan het project OldStars van ADO Den Haag in de Maatschappij, en stimuleren de stichting om meer ouderen in de regio Haaglanden te laten bewegen en met anderen in contact te laten komen.