Afgelopen vrijdag 1 februari was Dennis van den Steen, in dienst bij Welzijnsorganisatie Stichting Mooi, maar liefst 12,5 jaar actief voor het project De Held! Dennis werd op maandag 4 februari, voorafgaand de les bij BS de Walvis, gefeliciteerd door ADO Den Haag-spelers Lex Immers en Aaron Meijers. Zij deden dit namens de spelersgroep door een gesigneerd De Held-shirt en een bos bloemen te overhandigen.

Dennis bezoekt per seizoen 15 à 20 scholen en is met honderden spelers al eens in de klas geweest. Op 4 februari was groep 7 (twee klassen) van BS de Walvis uit Leidschenveen aan de beurt. Eén van de twee klassen was niet aanwezig vanwege een zieke juf, dus waren de kinderen van groep 6 de gelukkigen om een les De Held te mogen ervaren. Naast Immers en Meijers was Tom Beugelsdijk in de klas aanwezig.

De Held is het project waarmee ADO Den Haag in de Maatschappij naar scholen gaat (groep 7) om te praten over pesten, discriminatie, zinloos geweld en homofobie aan de hand van filmpjes en ervaringen van spelers en kinderen. Bij groep 6 werd door meester Lambert de focus gelegd op het onderwerp pesten en plagen.

Na afloop was er nog tijd voor een groepsfoto en een kort partijtje voetbal met de ADO Den Haag-helden. En de kinderen hebben geleerd dat je ook een Held bent als je niet meedoet met de pesters!