Voor inwoners van Den Haag die ouder zijn dan 65 jaar komt er een mogelijkheid om op eenvoudige wijze het Cars Jeans Stadion te bezoeken. Twee voorwaarden: de persoon dient in het bezit te zijn van een kloppend geel-groen hart en het moet moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om zelf het stadion te bezoeken. Stichting De Grijze Reigâh’s gaan oudere supporters vanaf nu faciliteren bij het gewenste bezoek aan het stadion.

Op 1 februari 2019 (de 114ste verjaardag van ADO Den Haag) werd de stichting Grijze Reigâh’s, na diverse pilots, opgericht. Een stichting met een duidelijke doelstelling: “Het in staat stellen om oudere en eenzame bewoners van Den Haag op een structurele en comfortabele wijze thuiswedstrijden van ADO Den Haag te laten bezoeken.”

De voorzitter van de stichting is Cor van Welbergen. ”Door het aanbieden van een aantal extra voorzieningen en aanpassingen wordt het weer mogelijk om naar de thuiswedstrijden van ADO Den Haag te gaan", vertelt Van Welbergen in een persbericht. "Er wordt een speciale seizoenkaart ontworpen. Voor ouderen is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer naar het stadion zeer moeizaam. En er zijn geen verwarmde ruimten om voor of na de wedstrijd aanwezig te zijn. Wij gaan daar mee aan de slag.”

Het doorbreken van de eenzaamheid onder ouderen is momenteel een ‘hot topic’, zeker gelet op de toenemende vergrijzing. Dit onderwerp staat ook hoog op de politieke agenda. Ook maatschappelijke partijen spelen steeds meer in op een ouder wordende bevolking. Supporters van ADO Den Haag worden ook ouder. Tijdig inspelen op deze ontwikkelingen stelt hen in staat om ook op hogere leeftijd ADO Den Haag zelfstandig te blijven bezoeken. De stichting heeft zich ten doel gesteld om op termijn een Grijze Reigâh’s tribune te creëren.

Op dit moment draait de stichting nog met pilots. En wel op de volgende wedstrijddagen:

  • Vrijdag 15 februari: ADO Den Haag – PEC Zwolle (20.00 uur)
  • Zaterdag 30 maart: ADO Den Haag – Vitesse (18.30 uur)
  • Zondag 28 april: ADO Den Haag – Willem II (14.30 uur)

Op de foto hierboven staan de bestuursleden van Stichting De Grijze Reigâh’s. Van links naar rechts: Karin Bakker, Cor van Welbergen (voorzitter), Jan Verwey, Glenn Duijzer en Mark van den Berg.