Er kwamen honderden sollicitaties binnen, maar voor Kyana Vermeer kwam de droom afgelopen dinsdag daadwerkelijk uit. De 10-jarige fan van ADO Den Haag had de eer om voor één dag de hoofdtrainer van haar favoriete club te zijn. Ze mocht aan de zijde van Fons Groenendijk werken en vulde deze rol uitstekend in. Alles met het doel om de selectie klaar te stomen voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle van komende zaterdag.

In het kader van de campagne 'Als een baas' van UNICEF Nederland en de Eredivisie CV, die opgezet is voor World Children's Day, konden kinderen bij diverse bedrijven en voetbalorganisaties solliciteren op een mooie functie voor één dag. Kyana solliciteerde voor het hoofdtrainerschap bij ADO Den Haag en deed dat met een duidelijke reden. "Voetbal is echt mijn passie. Ik heb op het ADO Den Haag Voetbalkamp veel dingen geleerd en wil de spelers dit laten zien, zodat ze weer richting de top gaan. Ik heb een Seizoenkaart van ADO Den Haag, maar vanaf de tribune horen de spelers mij niet goed genoeg", zei de jonge supporter in haar sollicitatie.

Gedreven ging Kyana dinsdag aan het werk in het Cars Jeans Stadion. Ze werd al vroeg in de ochtend ontvangen, aangezien om 9.45 uur al het tekenmoment in de Senaatskamer plaatsvond. De hoofdtrainster voor één dag nam daar plaats naast Algemeen Directeur Mattijs Manders en Directeur Voetbalzaken Jeffrey van As. Nadat Manders en Kyana het contract getekend hadden, overhandigde Van As de enthousiaste trainster de benodigde ADO Den Haag-kleding. Ook Groenendijk kwam al even langs om de hand te schudden met zijn nieuwe collega. Vervolgens werden de betrokkenen stuk voor stuk geïnterviewd door de in groten getale aanwezige media.

Het echte werk kon daarna bijna beginnen. Maar niet voordat de spelers in de kleedkamer kennismaakten met de nieuwe trainster. Kyana nam plaats naast Groenendijk en besprak het trainingsschema voor de dag. Daarnaast had ze twee andere punten voor de spelers bedacht: ten eerste wilde de trainster geen roze schoenen zien op het trainingsveld en ten tweede wilde Kyana nog even kwijt dat Thijmen Goppel bij het binnenkomen van het veld wel het goede shirt aan moet doen. Dat ging onlangs tegen NAC Breda namelijk verkeerd; toen deed Goppel per ongeluk het shirt van Mats van Kins aan. Overigens is Goppel wel de favoriete speler van Kyana. "Ik ga jou goed in de gaten houden vandaag", zei de trainster voor één dag tijdens de warming-up in de sportschool tegen de rappe buitenspeler.

Kyana had een pittige training opgesteld met Groenendijk en trapte zelf ook nog een balletje mee in het Cars Jeans Stadion. Ze schoot onder meer een penalty schitterend achter doelman Mike Havekotte. Na de de training in de vrieskou was het tijd voor een goed verzorgde lunch. Kyana nam uiteraard plaats aan de tafel van de staf en sloot de mooie dag af met een slotwoordje richting de spelers en een interview met ADO TV. "Het was heel gezellig en mooi om van dichtbij met de spelers aan het werk te gaan", zei de trainster onder meer. Ze ging met mooie ADO Den Haag-kleding en natuurlijk ook vooral met een trots en voldaan gevoel naar huis.

Namens ADO Den Haag: bedankt Kyana!

Op World Children's Day wordt door UNICEF Nederland en de Eredivisie CV samen met kinderen extra aandacht gevraagd voor kinderen en hun rechten. In 140 landen nemen kinderen het stokje op deze dag over van spelers in de politiek, het bedrijfsleven, de sport en de media. 

Video

 

Foto's