Het nieuwe seizoen van de VO Voetbal League is op vrijdag 9 november officieel afgetrapt met een Kick off-bijeenkomst in de Sportcampus Zuiderpark. Alle deelnemende teams kwamen per leeftijdscategorie bijeen in de collegezaal voor een introductie van de VO Voetbal League, een uitleg van de spelregels en het ondertekenen van de individuele contracten. 
Op vrijdag 23 november staat de eerste speelronde op het programma en zal de competitie echt van start gaan!

Na een korte persoonlijke boodschap van ADO Den Haag spelers/speelsters (Nadine Noordam, Lex Immers en Danny Bakker) werd de poule-indeling, het wedstrijdprogramma en het puntensysteem van de VO Voetbal League toegelicht. Hierbij werd duidelijk gemaakt dat punten niet alleen gescoord worden door wedstrijden te winnen, maar ook met sportief gedrag en discipline. De normen en waarden die binnen de VO Voetbal League gehanteerd worden, zijn geheel in lijn met de normen en waarden van de ‘Haagse Norm’. Dit initiatief is eerder door Gemeente Den Haag i.s.m. de KNVB  ontplooid, om respect en sportiviteit op de Haagse sportvelden terug te brengen. Door het goede voorbeeld te geven dragen we hier met de VO Voetbal League natuurlijk graag aan bij!

Vervolgens werden de spelregels van het zaalvoetbal uitgelegd aan de hand van een aantal quizvragen. Na elke vraag werd de tijd genomen om nadere uitleg te geven. Natuurlijk kende de quiz binnen elke categorie een winnaar die er met een kleine prijs vandoor ging. Maar het belangrijkste doel was om alle deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden op de start van de competitie.

Tot slot tekenden alle leerlingen het ADO Den Haag VO Voetbal League contract, om hun deelname definitief te bevestigen! Na de individuele pasfoto’s (t.b.v. de spelerspasjes) werd de eerste bijeenkomst afgesloten en is het aftellen richting de eerste speelronde begonnen.

De VO Voetballeague begint op 23-11-2018 in de Topsporthal op de Zuiderpark Campus. Voor het complete programma: www.vovoetballeague.nl. Volg nu ook onze Instagram: #ADOVOVL.