Het zijn drukke weken voor de ADO Den Haag OldStars. Naast de wekelijkse trainingen worden er in de maanden september en oktober ook vele toernooien georganiseerd voor de ‘walking footballers’! Even een korte impressie.

Vrijdag 7 september – toernooi sv Charlois in Rotterdam

Met twee teams was ADO Den Haag vertegenwoordigd op een druk bezocht toernooi met ca. 30 teams, waaronder de buitenlandse gasten van Werder Bremen. ADO Den Haag Scheveningen wist nog de halve finale te halen maar was kansloos tegen Union.

Donderdag 27 september – Multicultureel OldStars Festival in Leeuwarden

In alle vroegte vertrok een bus met vier teams naar Leeuwarden om de krachten te meten met andere ‘culturen’. Een Marokkaans, Rotterdams, Javaans en Haags walking football team maakten het gezellig in een ruim 2 uur durende busreis.
Het Marokkaanse team van Buurthuis De Mussen speelde haar eerste toernooi in de buitenlucht en moest duidelijk wennen aan het spel en de entourage. De Javanen van De Ster lieten zien dat ze uitstekend kunnen voetballen en het Haagse team nam het op tegen een Surinaams, Fries, Moluks en Limburgs team. Bij het Molukse team deed oud-prof Sonny Silooy fanatiek mee. Zijn commentaar op de verdediging van ADO Den Haag: “Het lijkt wel de Berlijnse Muur”. Waarop een ADO-speler reageerde met “Het is de Chinese Muur”!
Al met al een fantastisch Multicultureel Festival in het stadion van Cambuur onder het motto van “Samen zijn we OLDSTARS”!

Vrijdag 5 oktober – Eredivisie Walking Football toernooi in Almelo

 Het jaarlijkse Eredivisie OldStars toernooi op de Nationale Ouderendag vond dit jaar plaats in het Polman Stadion van Heracles Almelo. Heracles fan Tom Egbers trapte de dag af tijdens het centrale koffiemoment met zijn speciale ‘andere tijden sport’.
Oud-Internationals als Kees Kist, Ben Wijnstekers, Dick Schoenaker, Harry Lubse en Sjaak Swart waren aanwezig voor een ‘greet & meet’ met de deelnemers. Ook konden de deelnemers met de EK-beker van 1988 op de foto!

Ook werd op 5 oktober met een ADO Den Haag team nog deelgenomen aan een walking football toernooi bij SJC in Noordwijk. Kortom, volop activiteiten voor onze 60-plussers om ze in beweging te houden!