De lancering van de campagne Een tegen eenzaamheid vond plaats bij SVV Scheveningen door middel van de officiële aftrap van de wedstrijd tussen twee OldStars walking football teams van ADO Den Haag door minister Hugo de Jonge van het ministerie van VWS en wethouder Karsten Klein.

Voorafgaand de wedstrijd werden de aanwezigen in het ‘buurthuis van de toekomst’ welkom geheten door Ron Kleijn, voorzitter van SVV Scheveningen. Vervolgens gaven Karsten Klein en Hugo de Jonge een toelichting over resp. de activiteiten voor ouderen in Den Haag en het actieprogramma ‘Een tegen eenzaamheid’.
Ook sprak de directeur van het Nationaal Ouderenfonds, Corina Gielbert, over hun ouderenbeleid en specifiek het project OldStars, waarbij 60-plusser worden gestimuleerd om weer te bewegen en nieuwe contacten te leggen.

Toen was het de beurt aan de ADO Den Haag OldStars! Aanvoerder Ruud Toet overhandigde een ADO Den Haag in de Maatschappij-OldStars vaan aan minister De Jonge. Daarna werd het jasje uitgedaan en enthousiast mee gevoetbald door de minister en de wethouder, na de groepsfoto en de symbolische aftrap van het actieprogramma. De beide teams werden gecoacht door oud ADO-spelers Lex Schoenmaker en Frans Danen, resp. ambassadeur van ADO Den Haag in de Maatschappij en Hoofd Jeugdopleiding van ADO Den Haag.
Ook oud-speler èn ADO Den Haag OldStar Jacques Smit was aanwezig.

Voor de deelnemers van het ADO Den Haag OldStars team betekent het walking football niet alleen (wandelend) voetballen maar vooral ook een nieuwe vriendengroep, gezelligheid en veel samen lachen!
Ruim 700.000 ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Dat zijn er ruim 700.000 te veel! Tijd om onze krachten te bundelen en samen op te trekken tegen eenzaamheid. Doel van de campagne is om eenzaamheid onder ouderen op de politieke en maatschappelijke agenda zetten om het groeiende probleem gezamenlijk te voorkomen en te bestrijden. Het motto wordt: Een tegen eenzaamheid. Laat je inspireren: www.eentegeneenzaamheid.nl