Op woensdag 18 januari was het tijd voor de kick-off van het project ‘Alleen Jij Bepaalt’. De kick-off werd gehouden in het Cars Jeans Stadion. Op het programma stond een voorstelronde, het tekenen van een contract en als hoogtepunt van de avond, trainen in het stadion!

Nadat alle spelers en ouders waren ontvangen met koffie of thee, werd de kick-off afgetrapt met een voorstelronde. De projectleiders en trainers werden voorgesteld aan de ouders, inclusief hun taken voor het project. Nadat iedereen zich had voorgesteld, was het tijd voor het tekenen van het spelerscontract.
In het spelerscontract staat onder andere dat de speler belooft deel te nemen aan het project gedurende het hele schooljaar. Ook is belangrijk dat de speler zich houdt aan de gemaakte afspraken, altijd op tijd aanwezig is en informeert bij de trainer als de speler niet op tijd kan zijn. Tot slot is op school je best doen ook een heel belangrijke factor!

Dan tot slot, het hoogtepunt van de avond. Een training in het Cars Jeans Stadion! Onder leiding van  de trainers werd er een warming-up gedaan, gevolgd door een pass- en trapvorm. Daarna werd er afgewerkt op het doel, met mooie doelpunten als gevolg. Tot slot werd er afgesloten met een partijvorm.
Tijdens deze partijvorm was het goed te zien dat de groep van ‘Alleen Jij Bepaalt’ veel talent bezit. Mooie acties werden afgewisseld met goede combinaties, wat een genot voor het oog was. Uiteindelijk eindigde de partijvorm in 2-2, wat dus resulteerde in strafschoppen! Uiteindelijk was het team wat bestond uit leerlingen van De Einder beter in het nemen van strafschoppen!

Al met al een mooie avond met een fantastische opkomst. Het was prachtig om te zien hoe betrokken de ouders zijn tijdens dit project. Ook is het talent duidelijk aanwezig binnen de spelersgroep. Nu op naar de wedstrijden tegen andere verenigingen! Wij willen dan ook alle ouders en stichting Laureus bedanken voor hun aanwezigheid op deze kick-off.

 

Met Alleen jij bepaalt wie je bent (AJB) bieden we jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis– en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Hiermee bieden we hulp bij het maken van de juiste keuzes en bieden we steun op weg naar een mooie toekomst.
Het project is geïnitieerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie,  en wordt nu gefinancierd en aangestuurd door stichting Laureus.