Nieuws

Ondanks de aanwezige 36 deelnemers heerste er een mooie stilte in het Kyocera Stadion. Deaf Soccer Academy (DSA) organiseerde een training voor doven en slechthorenden tussen de 8 en 21 jaar. Een goed bezochte eerste training in regio Haaglanden wat een opzet moet zijn om in deze regio het dovenvoetbal te stimuleren. Deze keer waren er ook nog deelnemers uit andere regio's.

Het slechte weer had geen invloed op het sfeertje en het plezier onder de deelnemers. Het spelen in het Kyocera Stadion en trainen onder professionele begeleiding zorgde voor een totale voetbalbelevenis.

Ook aanwezig was Nourdin Boukhari, ex-international van Marokko, uitgenodigd door Deaf Soccer Academy. Hij reikte, samen met de directeur en hoofdcoach van DSA Ado Peljto, de diploma’s en prijzen uit. Na de groepsfoto zat de clinic er op. Aan de gezichten van de deelnemers, bezoekers en de begeleiding te zien, had iedereen een topdag gehad. ​

Deaf Soccer Academy ondersteunt kinderen van 4 tot en met 18 jaar met een auditieve beperking, die hun voetbalniveau en/of voetbalplezier willen verhogen en/of vergroten. Daarbij zal Deaf Soccer Academy de kinderen individueel en als team begeleiden. De communicatie is van uiterst belang, dus gebarentaalvaardige trainers zijn een voorwaarde. Daarnaast kan Deaf Soccer Academy kinderen met een auditieve beperking binnen hun eigen (horende) club ondersteunen, waardoor hun voetbalniveau omhoog getild kan worden.
Meer informatie: http://www.deafsocceracademy.com/