Nieuws

Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse - ADO Den Haag, zaterdag 9 april, speelden de deelnemers van het EuroFIT project van ADO Den Haag en Vitesse tegen elkaar. Deze wedstrijd vond plaats in het kader van de maatschappelijke speelronde in de Eredivisie, waarin aandacht wordt gevraagd voor een gezonde leefstijl.

Op de trainingsaccommodatie op Papendal werden een aantal spannende, fanatieke, maar bovenal leuke wedstrijden gespeeld. Bij de wedstrijden werd gebruik gemaakt van kleine doeltjes en werd er zonder keeper gespeeld. Na de wedstrijden op Papendal vertrokken alle EuroFIT-deelnemers naar GelreDome om de wedstrijd tussen de profs gezamenlijk te bekijken.

Het EuroFIT programma is onderdeel van een wetenschappelijk project in samenwerking met VUmc Amsterdam. Het EuroFIT programma wordt in Nederland aangeboden bij Vitesse, FC Groningen, PSV en ADO Den Haag. Tevens is het leefstijlprogramma gestart in Engeland, Portugal en Noorwegen. Dertig ADO Den Haag-supporters tussen de 30 en 65 jaar met een BMI hoger dan 27, begonnen in oktober aan het twaalf weken durend programma.

De EuroFIT deelnemers van ADO Den Haag hebben in de maanden november, december en januari intensief gesport in het Kyocera Stadion. Daarnaast woonden zij bijeenkomsten bij over gezonde voeding, alcohol gebruik, minder zitten en meer bewegen. Het grootste deel van de mannen blijft vanaf maart elke dinsdagavond gezamenlijk doortrainen in het Kyocera Stadion.

Naast de actieve groep is er ook een controle groep van dertig mannen. Deze controlegroep krijgt het EuroFIT programma vanaf eind 2016 aangeboden. De controlegroep wordt eveneens opnieuw gewogen en gemeten. Alle mannen, zowel interventie als controlegroep worden na 1 jaar wederom gemeten.

De Eredivisie staat deze week in het teken van de gezonde maatschappelijke activiteiten van Eredivisieclubs en hun voetballers. Bij de clubs worden verschillende evenementen en clinics georganiseerd die in het teken staan van een gezonde leefstijl.