Nieuws

Op woensdag 16 maart kwam een groep leerlingen van de IMC Weekendschool langs in het Kyocera Stadion. Voor hun vak “Film” maken zij een film over het onderwerp: “Hoe word ik een betere sporter?”. Voor dit onderwerp hadden zij eerder al gefilmd bij de City-Pier-City en de Haagse Rugby Club. En spraken zij met een diëtiste.

De groep interviewde Edwin Coret, fysiotherapeut van ADO Den Haag. Edwin nam de leerlingen allereerst mee voor een kleine rondleiding langs het materiaalhok, de kleedkamers en het spelershome. Hier maakten zij kennis met materiaalman Rob Ravenstein en namen zij een kijkje in het washok. In het spelershome beoordeelden de leerlingen het eten van de spelers of het gezond was. Alle leerlingen waren het erover eens dat het eten héééél erg gezond was én bovendien héééél erg lekker.

Vervolgens ging de groep naar het krachthonk om daar het interview af te nemen. In het interview vroegen de kinderen over van alles wat iemand een betere sporter kan maken. Zo ging het o.a. over voetbalblessures en hersteltraining. Tevens vroegen de leerlingen naar de werkdag van Edwin.
Tot grote verrassing kwamen de selectiespelers Tim Coremans en Ludcinio Marengo ook nog even langs. Na ook beide spelers geïnterviewd te hebben werd er in de gym afgesloten met een groepsfoto en een handtekeningsessie. Tot slot ging de groep door naar het veld om zelf nog een balletje te trappen.