Nieuws

Op woensdagmiddag verzamelden 109 kinderen zich voor het tweede G-voetbal toernooi van ADO Den Haag in het Kyocera Stadion. Een initiatief van SGK, Azivo en ADO Den Haag in de Maatschappij. Onder luid geklap van de mannen en vrouwen van het eerste elftal van de club, liepen de kinderen over de spelersbrug het veld op. Met op de achtergrond het welbekende 'Oh oh Den Haag', riep niemand anders dan Kees Jansma de teams om. Daarna opende Lex Schoenmaker officieel het toernooi en kon een middag vol sportief plezier beginnen.

Het toernooi begon met de toekenning van, maar liefst, twee selectiespelers per team. Welke spelers dit zouden worden, werd bekend gemaakt door de enveloppenrace. Iedere aanvoerder van een ploeg rende naar een envelop toe en de namen die erin stonden zorgden voor hun teamversterking. Onder leiding van studenten van het ROC Mondriaan, opleiding Sport en Bewegen , zochten de elftallen hun veld op. Ieder voetbalveld was gekenmerkt aan zijn kleur. Eerst werden er vijf rondes gespeeld.

Jansma vertelde: "Ik ben zelf voorzitter van het jeugdfonds. Van huis uit heb ik altijd meegekregen dat je moet sporten als je dit kan. Dat is niet voor iedereen even makkelijk en daarom is het belangrijk dat er vrijwilligers zijn die zich voor dit soort activiteiten inzetten. Helpen kost geen moeite en dit is gewoon hartstikke leuk. Het fanatisme druipt er vanaf!"

Na de vijf reguliere speelrondes kwamen de kruisfinales en die leidden dan weer tot de finale. De spelers wisten veel te scoren, goede combinaties te maken met de profs en ze hadden vooral heel erg veel plezier. Deelnemer Tim Komen, welbekend van de persconferentie die hij laatst gaf in de perskamer van ADO Den Haag, had gezegd dat hij er 30 zou scoren op het toernooi. "Ik heb er nog geen 30 gescoord, maar we hebben wel al wedstrijden gewonnen. Ook zijn er goede acties gemaakt en er komen nog wat wedstrijden, dus er is nog hoop", aldus Komen.

In de finale troffen WIK en Hercules elkaar. Ondanks dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren was Hercules de bovenliggende partij en won hiermee het Azivo ADO Den Haag G-toernooi 2015. Soccer Boys kreeg van hoofdtrainer Henk Fraser de fairplay-prijs uitgereikt. Maar natuurlijk complimenten voor iedereen, want zoals Jansma de hele dag over het veld riep: "Meedoen is belangrijker dan winnen.

"