Maatschappelijk

ADO Den Haag in de Maatschappij gaat van start met een pilot van de ADO Den Haag StreetLeague in de Schilderswijk. Dit gebeurt in samenwerking met de Buurtsportvereniging Teniersplantsoen en de gemeente Den Haag (stadsdeel Centrum). Maar liefst 10 teams van 8 spelers zullen het tegen elkaar opnemen in de ADO Den Haag StreetLeague. Als opening van de StreetLeague stond er voor de kinderen op 4 maart de kick-off gepland in het Kyocera stadion.

De dag begon met de ontvangst van de deelnemers in het Kyocera Stadion door Dion Malone en Gianni Zuiverloon. Allereerst werd er een korte toelichting gegeven over de inhoud van de StreetLeague. Hierbij werd verteld dat de StreetLeague niet alleen gericht is op het winnen van wedstrijden maar ook staat voor plezier en respect. Daarnaast werd er een korte toelichting gegeven op het bonus/malus systeem. Dit is een punten systeem waarin extra punten verdiend kunnen worden door middel van het leveren van een buurtbijdrage. Ook wordt hierbij gekeken naar het verloop van de wedstrijden waarbij het aantal behaalde kaarten en sportiviteit een belangrijke rol spelen.

Vervolgens was het tijd om de regels op te stellen waarbij de deelnemers zelf inspraak hadden op de invulling hiervan. De deelnemers kregen de gelegenheid om vragen te stellen aan Dion Malone en Gianni Zuiverloon over de regels die zij hanteren binnen ADO Den Haag. Op basis hiervan werden deze regels teruggekoppeld naar de deelnemers en werd er gekeken op welke manier deze toegepast kunnen worden op de StreetLeague.

Aan de hand van de opgestelde regels is er een contract opgesteld dat door de deelnemers, Dion Malone en Gianni Zuiverloon werd ondertekend. Vanaf dat moment staan de deelnemers echt onder contract van ADO Den Haag!

Tot slot was er nog tijd voor een foto moment in de nieuwe tenues! Veel deelnemers waren nog nooit op het veld geweest en daarom was het natuurlijk geweldig om de dag af te sluiten met een groepsfoto op het veld van ADO Den Haag. Al met al een geweldige start van de competitie!

Tekst: Johan Kortekaas; Foto's: ADO Den Haag in de Maatschappij