Maatschappelijk

De ADO Den Haag G-Storks beleefden op zondag 21 mei een persdag en al weer hun laatste training van het seizoen en deze training stond in het teken van verdedigen. De warmte zorgde ervoor dat het een pittige training was van trainer Wesley met laddertjes en 1 tegen 2 oefeningen.
Zoals bij elke ADO Den Haag speler heb je ook kans dat je geïnterviewd wordt door de pers. Hoe vertegenwoordig je dan je club? Eerder in het seizoen hebben de G-Storks hierover in de workshop Social Media voorlichting ontvangen. Afgelopen zondag werden alle spelers geinterviewd.

Favoriete ADO-spelers

De aanwezige spelers kregen een aantal vragen voorgelegd. De eerste vraag was wie hun favoriete ADO Den Haag speler was. Sommige spelers hadden geen voorkeur maar Jasper en Lenny noemden oud-speler Tom Beugelsdijk, terwijl Daan en Timo spits Thomas Verheydt tot favoriet benoemden. Fouad koos voor Xander Severina, de nummer 7. Dit is ook zijn rugnummer! Keeper Maarten koos natuurlijk voor een keeper, Sonny Stevens is zijn favoriet. Ook werden medespelers Lenny en Dave als favoriete speler genoemd!

Rugnummers

De G-Storks konden aan het begin van het seizoen hun eigen rugnummer kiezen. Waarom dat specifieke rugnummer was de volgende vraag van de ADO-journalist.
Dave koos voor nummer 5 omdat zijn hond 5 jaar oud is, terwijl Lenny graag in de spits wilde staan en daar hoort natuurlijk nummer 9 bij! Timo en Geo vonden hun rugnummers 8 en 30 gewoon een mooi nummer, terwijl Valentin en Fouad kozen voor het rugnummer van een ‘grote’ voetballer, respectievelijk Pogba (6) en Ronaldo (7).
Jasper heeft 21 als rugnummer omdat het de dag van zijn verjaardag is en Daan koos voor nummer 14, het bijzondere nummer dat verbonden is aan Johan Cruyff. Keeper Maarten koos voor het nummer van een ander sportfenomeen in Nederland, nl. Max Verstappen. Die had vorig seizoen nog nummer 33 op zijn auto staan, evenals Maarten nu op z’n rug!

Tegenstanders

Er werd afgelopen seizoen tegen veel Eredivisie en Eerste Divisie clubs gespeeld in de Bijzondere Eredivisie. Maar welke tegenstander was nou het leukst om tegen te spelen?
VVV Venlo werd het vaakst genoemd omdat in die wedstrijd veel werd gescoord door ADO Den Haag, maar ook Ajax was een favoriete tegenstander omdat het een spannende wedstrijd was. De andere populaire clubs waren Go Ahead Eagles, De Graafschap en FC Groningen.

Betekenis spelen en trainen voor ADO Den Haag

De trainers Remco en Wesley werden geroemd door de spelers. De G-Storks hadden veel geleerd, waren beter geworden en vonden het een professionele voetbalomgeving! Daarnaast was het vooral een heel leuke ervaring, gezellig, bijzonder en had men nieuwe vrienden gemaakt. Andere opmerkingen waren: mijn doel is bereikt, leren met anderen, teambuilding, geweldig en trots!
De spelers beoordeelden het seizoen gemiddeld met een ruime 9. Jasper vond het onderdeel zijn van het ADO Den Haag G-voetbalteam zelfs een 10+ waard!