Op zondag 23 april stond voor de ADO Den HaaG-Storks een speelronde van de Bijzondere Eredivisie op het programma. Deze speelronde was FC Emmen gastheer van verschillende BVO’s die met hun G-Voetbalteam richting de ‘’Oude Meerdijk’’ afreisden om daar vooral plezier te beleven. FC Emmen, SC Heerenveen, SC Cambuur, De Graafschap en ADO Den Haag waren deze dag aanwezig.

Lange reis naar Emmen

Om 08.45 uur stroomden de eerste spelers van ADO Den Haag binnen in het Bingoal Stadion. Het verzamelen voor een speelronde gebeurt net als altijd bij ons eigen stadion. We hadden deze dag helaas een aantal afwezigen die wegens blessures of vakantieplannen deze speelronde over moesten slaan. Jasper bleek bij zijn eigen wedstrijd op zaterdag een vervelende schouderblessure op te hebben gelopen. Namens ons hele team en de technische staf wensen wij Jasper een voorspoedig herstel! Naast de afwezigen gingen Roos en Thijn rechtstreeks naar Emmen vanuit hun vakantiepark. Zij reden niet mee met de bus.
Om 09.00 uur waren de overige spelers netjes op tijd en kon buschauffeur Pawan richting Emmen vertrekken. ‘’2,5 uur rijden!’’ zei Geo geschrokken nadat de buschauffeur zijn navigatie had aangezet. ‘’Ja, het is een aardig stukje.’’ gaf Pawan aan. 

Hier zijn ze dan!

Eenmaal aangekomen in Emmen werden wij door een aantal medewerkers goed opgevangen en begeleid naar de kleedkamer, waar de lunchpakketjes klaar stonden voor alle spelers en staf. Deze werden na een lange busreis direct open gemaakt. Na een broodje kaas of een krentenbol gingen de spelers omgekleed en wel richting het veld voor een goede warming-up, die werd vervolgd met een geweldige opkomst voor alle G-teams die vandaag aanwezig waren.
‘’Hier zijn ze dan, de spelers van ADO Den Haag!’’ riep de stadionspeaker als eerste om. Wie het langst heeft moeten reizen mocht het eerst het veld betreden. Hierop volgend kwamen alle andere teams die allemaal met luid applaus werden ontvangen.

Fouad, Daan en Maarten

Wedstrijd nummer één was tegen onze vrienden van SC Cambuur. Na een spannende wedstrijd die over en weer ging eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker Fouad verzorgde het hoogtepunt van de wedstrijd met een fantastische juich zoals Ronaldo deze regelmatig doet! Uiteraard kon een knuffel aan trainer Wesley niet ontbreken!
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen SC Heerenveen. Een onwijs mooi resultaat voor ons G-team dat met maar liefst 5-1 wist te winnen. Fantastisch samenspel resulteerde in mooie kansen en veldspel. Daan kon zijn geluk niet op na zijn doelpunt en ging samen met het gehele stadion genieten van zijn doelpunt. Iedereen heeft het moeten weten!
Na ronde twee stond er nog een fotomoment en penalty schieten samen met De Graafschap op het programma. Uitblinker in de penaltyserie was onze keeper Maarten die katachtig een aantal ballen uit het doel wist te houden!

Na de activiteiten in het stadion van FC Emmen was het tijd om weer richting huis te gaan. Een mooie dag werd afgesloten met de terugreis in de ADO Den Haag spelersbus en het kijken van voetbal uit de ‘gewone’ Eredivisie.

De G-Storks bedanken bus vervoerder Van Heugten Tours en chauffeur Pawan voor de prima reis naar Emmen!
De volgende speelronde staat 7 mei op het programma. ADO Den Haag is deze dag gastheer op Jeugdcomplex De Aftrap! De speelronde zal van 10.00 – 15.00 uur plaatsvinden. Kom gerust kijken naar dit geweldige evenement!