Zondag 11 december 2022 speelde het ADO Den Haag Auti-voetbalteam haar eerste toernooi bij PEC Zwolle met twee teams, een ADO-jongeren en ADO-mini’s team.

Om half negen in de ochtend verzamelden vijftien spelers en speelsters met familie bij het Bingoal Stadion, waar de bus van Van Heugten Tours al klaar stond. Na de groepsfoto voor de bus èn het stadion vertrok de groep voor een rit van bijna twee uur naar Zwolle. Buschauffeur Ben bracht iedereen veilig naar Sporthal Het Anker en later op de middag weer terug!

PEC Zwolle United organiseerde het PEC Kicks ASS Toernooi voor kinderen met een autismespectrumstoornis. Bij de mini’s deden vijf teams mee en bij de jongeren hadden zich zes teams aangemeld. Tussen de wedstrijden door was er ook ruimte voor side-events waar de deelnemers op een gatendoek konden schieten of de snelheid van hun schot konden meten.

De ADO-mini’s speelden hun eerste officiële wedstrijden in de zaal en moesten duidelijk wennen aan elkaar. Coach Rania deed er alles aan om iedereen op de goede plek neer te zetten. Gelukkig stak keeper Rik in topvorm en hield hij veel ballen uit de goal.
De tegenstanders vv Berkum, Slikkerveer en PEC Zwolle waren echter een maatje te groot. Devanio, Julia en Liam scoorden prachtige doelpunten, die met veel enthousiasme werden begroet! Na afloop van de wedstrijden was er tijdens de ‘team-hug’ een applausje voor alle speelsters en spelers!

De ADO-jongeren begonnen vol vertrouwen en uitstekend aan het toernooi met één gelijkspel en twee overwinningen tegen FC RDC, Glimmen en Slikkerveer door prima samenspel en goed keeperswerk van Tobias. In de laatste twee wedstrijden haperde de motor en werd onnodig verloren van vv Berkum en PEC Zwolle. Uiteindelijk eindigde ADO Den Haag op een mooie derde plaats onder leiding van coach Julien!

De prijsuitreiking vond in de kantine plaats en PEC Zwolle speler Dean Huiberts deelde de medailles uit aan de deelnemers. De ADO-jongeren en -mini’s gedroegen zich deze dag als echte ADO Den Haag spelers sportief richting hun tegenstanders, waarbij de aanvoerders Sebastiaan en Devanio het goede voorbeeld gaven!

Foto's: Theo Smits (namens PEC Zwolle United) en ADO Den Haag in de Maatschappij 

Met dank aan het SGK voor de ondersteuning, PEC Zwolle United voor de organisatie, Van Heugten Tours en Ben voor het vervoer en de deelnemers Cezary, Jasper, Noah, Rick, Sebastiaan, Tobias, Amber, CJ, Dani, Devanio, Jonathan, Julia, Liam, Noah en Rik voor hun inzet!