Twee teams van voetbalvereniging PGS Vogel hebben op donderdag 1 december 2022 een contract getekend bij ADO Den Haag. Het zijn teams voor sporters met autisme. Door het tekenen van dit spelerscontract mogen deze sporters ‘Leven als een ADO-Prof’ en tijdens speciale trainingen en toernooien spelen in ADO Den Haag tenues.

Ondertekenen van het contract

De SGK-deelnemers werden ontvangen op Het Jeugdcomplex van ADO Den Haag, de Aftrap. In de presentatieruimte kregen de nieuwe ADO-spelers te horen wat het betekent om ADO Den Haag speler te zijn. De kernwaarden samen, trots en ontwikkeling spelen een belangrijke rol en daarbij hoort sportief gedrag, samenwerking in en buiten het veld, en Alles Door Oefening!
Na de presentatie kregen de jongeren de gelegenheid om één voor één hun contract te ondertekenen. Een spannend moment! Natuurlijk hoort bij zo’n moment ook een foto voor de pers. Daarna ontvingen de trotse spelers en speelsters een ADO-tasje met bidon, minibal en een ADO-tenue.

Eerste training

In de kleedkamers van de jeugdopleiding van ADO Den Haag konden de spelers zich omkleden in hun nieuwe tenue. Op het veld werd kennis gemaakt met de trainers Revy en Kees. Zij trainen dit seizoen de jongens onder de zestien jaar van ADO Den Haag.
Ook voor de trainers was het spannend om te zien hoe de twee teams de training zouden oppakken. Maar met veel enthousiasme en plezier van beide kanten liep de training voor beide groepen uitstekend! Warming-up, baloefeningen, afwerkoefening op de keeper en een partijvorm waren een prima voorbereiding op het toernooi dat op zondag 11 december wordt gespeeld.

Eerste toernooi

Zondag 11 december spelen de twee teams hun eerste toernooi bij PEC Zwolle, het PEC Kicks ASS Toernooi. Na deze mooie startavond bij ADO Den Haag en met de teamspirit van de groep, moet dit wel een succes worden. Een gezellige dag wordt het in ieder geval!

SGK is sinds 1965 dé sportorganisatie in Den Haag waar jong en oud met een verstandelijke en of andere beperking kunnen sporten, bewegen en kan deelnemen aan evenementen en reizen.
Hiervoor stimuleert, organiseert en begeleidt SGK sportieve activiteiten, die afgestemd zijn op het ontwikkelingsniveau, met het oogmerk de gezondheid van de deelnemers te bevorderen en hen een sociale en waardige plaats in de maatschappij te laten verkrijgen en behouden.