De Voortgezet Onderwijs Voetbal League (VOVL) van ADO Den Haag ging afgelopen vrijdag weer van start! De VOVL is een zaalvoetbalcompetitie voor middelbare scholen uit de regio Den Haag. De wedstrijden van de VO Voetbal League worden gespeeld in zalen van de Sportcampus in het Zuiderpark en bestaat dit jaar uit 25 verschillende teams van 11 verschillende scholen uit de regio Den Haag. In nauwe samenwerking met Stichting Talentontwikkeling worden deze teams tijdens de wedstrijden begeleid en wordt gezamenlijk een leerzaam en veilig sportklimaat gewaarborgd.

Ook dit jaar hebben er veel teams ingeschreven om deel te mogen nemen aan de VO Voetbal League. Dit doen de teams in de Liz Rijsbergen League (Meiden O17), Xander Severina League (Jongens O14) en de Tyrese Asante League (Jongens O16).

Het verschil met andere competities is dat bij de ADO Den Haag VO Voetbal League het resultaat niet leidend is voor de rangschikking. Zo krijgt een team meer punten als zij zich houden aan de opgestelde gedragsregels, respectvol zijn naar tegenstanders en scheidsrechter én met de voltallige selectie aanwezig zijn bij de gegeven workshops.

Ook dit seizoen zijn er twee workshoponderdelen waar alle teams aan deel mogen nemen. Afgelopen vrijdag trapten Johan de Witt en Lyceum Ypenburg af met een workshop door ex-gedetineerde Gio. Hij nam de deelnemers mee in zijn verhaal van kruimeldief naar langdurige detentie, waarbij de centrale boodschap overtuigend en duidelijk was: kleine beslissingen kunnen grote gevolgen hebben. Gio: “Kies voor een goede opleiding, daarmee kan je geld verdienen! Criminaliteit loont niet.

De komende maanden zal de VO Voetbal League zich huisvesten in de Sportcampus Zuiderpark. Volg #adoidm op Instagram voor actuele informatie, standen, uitslagen en compilaties van de speelronden.

De ‘ADO Den Haag VO Voetbal League!’ wordt mede mogelijke gemaakt door Stichting Talentontwikkeling, Gemeente Den Haag en verschillende scholen in het Voortgezet Onderwijs.