Op woensdag 16 november 2022 vond de derde ADO Herinneringen bijeenkomst van dit jaar plaats in de Brasserie van het Bingoal stadion. Deelnemers en begeleiders van Cardia, Florence, Respect, WZH en HWW zorg waren van de partij en in totaal met alle vrijwilligers er bij, waren ruim 40 personen aanwezig. Als dank voor hun aanwezigheid werden de deelnemers getrakteerd op leuke gesprekken met oud-spelers Lex Schoenmaker en Jacques Smit, en enkele ADO Den Haag OldStars. Ook mochten ze gebruik maken van de encyclopedische kennis van Frans Leermakers en de kennis van Hans de Jager over Holland Sport. Iedereen kreeg hier nog een stevig scheutje bovenop met de aanwezigheid van één van de voormalige sterkhouders van het Haagse middenveld in de jaren zestig: Joop Jochems!

Rond half elf meldden enkele vroege vogels zich aan bij de receptie van het Bingoal stadion. “Zooo, wat een mooie, grote ruimte is dit zeg!”, zei een enthousiaste deelneemster over de inkomsthal van het stadion. Nadat ze gevraagd werd of het haar eerste keer was, knikte ze heel overtuigend van wel. Zij was niet de enige deelnemer voor wie het de eerste keer was en meerdere malen hierna werd er met bewondering rondgekeken tijdens hun binnenkomst in het stadion.

Na het uitkiezen van een plaats aan tafel werden alle deelnemers getrakteerd op een kopje koffie of thee om de bijeenkomst goed te beginnen. Hierop volgde een korte inleiding en voorstelronde, maar er waren een paar speciale gasten voor wie deze introductie niet helemaal nodig was. De iets fanatiekere ADO Den Haag supporters binnen dit gezelschap keken met een lach op hun gezicht naar idolen vanuit hun jeugd, waaronder Lex Schoenmaker, Jacques Smit en de spreker van de dag Joop Jochems.

De ‘eerste helft’ werd gestart met het lied O, O, Den Haag, en het merendeel van de bezoekers zong uit volle borst mee! De aanwezigen keken met veel animo naar alle oude krantenkoppen, foto’s, voetbalschoenen en andere gedenkwaardigheden die op de tafels te vinden waren, maar deze werden snel aan de kant geschoven toen het tijd was voor Joop Jochems om zijn verhalen te vertellen over zijn jaren bij ADO Den Haag, onder het toeziend oog van Ernst Happel. De verhalen vielen heel erg in de smaak bij de deelnemers en werden regelmatig begroet met luid gelach.

Na de lunch (met oranje gebak!) kregen de deelnemers nog enkele video’s te zien. Eerst was Aad Mansveld, de clubicoon bij uitstek van ADO Den Haag, op beelden te zien. Daarna werd een deel van de ‘100 jaar ADO Den Haag’ film afgespeeld voor alle aanwezigen. Na een laatste keer het lijflied van ADO Den Haag (O, O, Den Haag) afgespeeld te hebben, was het alweer tijd voor de 25 genodigden met hun begeleiders om een einde te maken aan deze ADO Herinneringen bijeenkomst, en uit te kijken naar de volgende bijeenkomst in december!

16112022 ado herinneringen 010

De oud-spelers, vrijwilligers, deelnemers en de begeleiders vanuit Cardia, Respect, WZH, HWW zorg en Florence worden allemaal bedankt voor hun deelname aan deze bijeenkomst. De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 21 december 2022.