Op vrijdag 4 november vierde ADO Den Haag, samen met haar bezoekers aan de Blindentribune, het 10-jarig bestaan van deze tribune voor ADO-fans met een visuele beperking!

In november 2012 opende ADO Den Haag voorafgaand de wedstrijd ADO Den Haag – AZ haar Blindentribune. Op de Blindentribune kunnen supporters met een visuele beperking de wedstrijden van ADO Den Haag live ervaren en tegelijk met een radio het liveverslag van Radio West van de wedstrijd volgen. Zo weten ze soms beter wat er precies aan de andere kant van het veld gebeurd, dan de supporters om hen heen.

De ‘harde kern’ van de Blindentribune komt al tien jaar naar de wedstrijden van ADO Den Haag en wordt daarbij opgevangen door gastheer Eric van der Weg, ook gastheer van het eerste uur! In de tien jaar hebben de bezoekers hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt, in het voetbal en op het persoonlijke vlak. Dat maakt de bezoekers tot een hechte groep!

Marius van Mil bedankte namens ADO Den Haag de bezoekers voor hun steun tijdens de wedstrijden en gaf de fans een ADO-sjaal. Aanvoerder Boy Kemper bedankte in het bijzonder Eric van der Weg met 10 jaar gastheerschap op de Blindentribune en overhandigde hem een gesigneerd shirt namens de selectie van ADO Den Haag. Samen met de ADO-spelers werd er uitgebreid nagepraat op vak E in het Bingoal Stadion.

Na afloop van de wedstrijd ADO Den Haag – VVV Venlo heeft Leo Dijk in de ADO Den Haag podcast verteld over zijn ervaringen op de Blindentribune. Ook gastheer Eric schoof nog even aan in de podcast. De podcast is te beluisteren op YouTube (na ca. 31 minuten).

lr221104ab24316

Voor geïnteresseerden in de Blindentribune is informatie te vinden op de website van ADO Den Haag. Je kan je hier ook aanmelden voor een bezoek aan de wedstrijd. En mocht u vervoer of begeleiding nodig hebben, dan kan ADO Den Haag dat voor u faciliteren!