Nieuws

Op woensdag 28 september organiseerde ADO Den Haag in samenwerking met de Gemeente Den Haag, het jaarlijkse ADO Den Haag schoolvoetbaltoernooi. Zeven scholen met in totaal 150 spelers en speelsters namen deel aan het toernooi, dat werd geopend door ADO-spelers Guillem Rodriquez en Dirk Carlson.

Het jaarlijkse toernooi staat in het teken van verbinding tussen verschillende scholen en doelgroepen. Zo werd het speciaal onderwijs vertegenwoordigd door de ‘Inspecteur de Vriesschool’ en was ook de European School van de partij. Een prachtige manier om met voetbal elkaar beter te leren kennen.

Na een spannende poulefase kwam Sorghvliet, zowel het jongens- als meidenteam winnend uit de strijd. Echter bleek het jongensteam van het Diamant College een te zware dobber voor Sorghvliet in de halve finale. Diamant College nam het in de finale op tegen de jongens van het Hofstad Lyceum, die de finale bereikten door middel van een geweldige comeback tegen Heldring Business School! Een 0-2 achterstand werd in de laatste minuten omgezet naar een 3-2 overwinning!

In de finale bleek Hofstad Lyceum ook te sterk voor het Diamant College en won met 1-0. Sorghvliet behaalde nog wel de derde plek door te winnen met penalty’s van Heldring Business School. Overigens maakten de meiden van Sorghvliet wel hun favorietenrol waar door met 2-0 te winnen van de meiden van Hofstad Lyceum.

ADO Den Haag wil graag alle aanwezige scholen en scheidsrechters bedanken voor de deelname en hopen iedereen terug te zien op het ADO Den Haag schoolvoetbaltoernooi 2023!