Nieuws

Op woensdag 21 september was er een speciale training ingelast voor de G-voetbalteams van SEV. De gehele staf van ADO Den Haag was afgereisd naar Leidschendam om, onder leiding van hoofdtrainer Dirk Kuyt, een voetbaltraining te geven.

cot 2

In de week van 19 tot en met 23 september verzorgen trainers van de clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie een training voor een willekeurig G-voetbalteam van een amateurclub uit de eigen regio. Dit gebeurt in het kader van Coaches on Tour, het initiatief van Coaches Betaald Voetbal (CBV). ADO Den Haag was gekoppeld aan SEV in Liedschendam.

cot 4

Voor Dirk Kuyt en zijn staf stond er een behoorlijke erehaag klaar voor een warm ontvangst: ruim dertig G-voetballers riepen luidkeels “Dirkie, Dirkie, Dirkie”. Na een korte voorstelronde kon de training beginnen onder leiding van performancetrainers John Nieuwenburg en Marijn Ewijk. Hierna konden de spelers zich opmaken voor een leuke techniekoefening in de middencirkel, waarbij John Metgod en Chris van Weerden de voetballers uitdaagden met verschillende unieke oefeningen. Hierna werd de training afgesloten door middel van kleine partijspelletjes waarbij Dirk Kuijt in ieder team even meespeelde. Hierbij was zelfs fysiotherapeut Edwin nodig om sterspeelster Eva weer op de been te helpen. Na afloop van de training konden de deelnemers hun geluk niet op, want ze hadden niet alleen een echte ADO Den Haag-training beleefd, maar keerden ook niet met lege handen naar huis. Ieder van hen ontving namelijk twee goodiebags en kreeg zelf het officiële thuistenue van ADO Den Haag mee naar huis. “Wat een top dag!” riep keeper Arie.

cot 10

SEV Is de afkorting van sport en vriendschap en precies deze thema’s waren terug te zien op het veld bij de G-voetballers. Iedereen krijgt de veilige ruimte om lekker te sporten. Verschillende niveaus en leeftijden doen er niet toe bij deze G-teams want iedereen wil plezier met elkaar hebben. “De lach die je op de gezichten ziet, betekent veel meer voor hen. Het is prachtig om te zien wat pure blijdschap nu echt inhoud” gaf Dirk Kuijt aan.

cot 11

ADO Den Haag wil graag van de mogelijkheid gebruik maken om alle vrijwilligers te bedanken voor hun goede inzet bij de G-teams van SEV. Ook gaat dank uit aan de organisatie van ‘Coaches on Tour’ voor het fijne contact en kijken uit naar volgend seizoen.

Fotoserie