Nieuws

Het seizoen 2021-22 van ADO Den Haag in de Maatschappij is bijna op zijn einde, want er stond nog één projectafsluiting op het programma. Hiervoor werden de deelnemers van de eerste editie van ADO-vitaal in samenwerking met de Gemeente Rijswijk uitgenodigd in het stadion van ADO Den Haag. In deze inspirerende omgeving ondergingen de deelnemers een fittest (eindmeting) in de ADO-kleedkamer, een korte work-out op de tribune en mochten ze hun certificaat in ontvangst nemen.

ADO Den Haag in de Maatschappij heeft het project Euro-FIT uitgerold in een variant voor bedrijven genaamd ADO-vitaal. Na een zoektocht voor geschikte partijen werd er in maart 2022 een pilot opgezet met deelnemers vanuit de Gemeente Rijswijk. Deze groep volgde het 12-delige traject op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk. Na vele intensieve workshops en trainingen werd er op 7 juli afgesloten in het Bingoal stadion van ADO Den Haag.

Bij binnenkomst werden de deelnemers ontvangen door Vitaliteitsexpert en coach van het traject Randy Rijke. Hij nam de deelnemers mee naar de kleedkamer waar fysiotherapeute Naomi klaar stond om de deelnemers voor een laatste keer te testen. Tijdens deze test werd het gewicht, de buikomvang, de bloeddruk en de kracht gemeten. Vervolgens werd de sportkleding aangetrokken voor de laatste work-out van het seizoen op de tribunes van het stadion. Tijdens deze activiteit werd de perskamer aangekleed voor de uitreiking van de certificaten. Inmiddels waren de eindresultaten binnen en deze werden stiekem opgeschreven op de tweede bladzijde van de flip-over om de deelnemers bij binnenkomst te kunnen verrassen.
Onder luid applaus van de deelnemers werd door Randy het resultaat bekend gemaakt. In totaal waren de acht aanwezige deelnemers 30,7 kilo afgevallen en was hun buikomvang met 12,5 cm afgenomen: een geweldig resultaat! Vol trots en dik verdiend ontving elke deelnemer een gepersonaliseerde certificaat en werden de vervolgstappen gezamenlijk besproken. “Het is nu belangrijk dat jullie deze gedragsverandering continueren”, attendeerde Randy de deelnemers.

Met klinkende resultaten sluiten de deelnemers van ADO-vitaal vanuit de Gemeente Rijswijk hun eerste piloteditie af. Gezamenlijk zijn zij 30,7 kilo afgevallen en is de buikomvang met 12,5 centimeter afgenomen. Dit resultaat betekent een gemiddelde van 3,8 kilo en 1,6 centimeter. Daarnaast is bij 80% van de deelnemers een aanzienlijke daling in de bloeddruk en is de kracht (in kg.) van 95% van de deelnemers toegenomen. ADO Den Haag in de Maatschappij dankt de Gemeente Rijswijk voor hun participatie en ondersteuning van ADO-vitaal.