Nieuws

Aangezien het voetbalseizoen vorige week tot een einde is gekomen, was het voor ADO Den Haag in de Maatschappij mogelijk om verschillende projecten naar het Cars Jeans Stadion te halen. Op woensdag 1 juni werden er de gehele dag deelnemers van verschillende projecten ontvangen, waarbij een activiteit op de prachtige grasmat centraal stond.

ADO Den Haag OldStars

Toen het stadion pas net hun deuren had geopend, druppelden de eerste projectdeelnemers al naar binnen voor een bakje koffie. Ondanks het drukke programma van dinsdag, het European Walking Football Toernooi in Breda, en de wekelijks training op donderdag, waren er op woensdag 20 OldStars naar het stadion afgereisd. Deze groep droomde al jaren van een teamfoto in het stadion én vandaag werd deze droom werkelijkheid. Er werden verschillende shots genomen om vervolgens ook hun voetbalkunsten te laten zien op het veld in een partijvorm. Ditmaal vond de ‘Derde Helft’ plaats in de Maatschappelijke Sky Lounge 4.21 waar voor iedereen koffie met gebak klaar stond.

01062022 oldstars fotodag 020

Parnassia

In het verdere verloop van de ochtend kwam ook de volgend groep mondjesmaat binnen. Voor de cliënten van Maatschappelijk Partner Parnassia was namelijk een oefenwedstrijd geregeld tegen hun vrienden van Anton Constandse. Het bleek een zinderende wedstrijd te worden. Het elftal van Parnassia schoot uit de startblokken resulterend in een snelle 1-0 voorsprong. Dit was een wake-up call voor Anton Constandse die met twee mooie goals de wedstrijd nog voor rust kantelde in hun voordeel (1-2). Dit was tegen de verwachting in van Parnassia, die veelal naar elkaar wezen als oorzaak van deze achterstand. Uiteindelijk werden de neuzen bij elkaar gestoken en werd de nadruk gelegd op het positief en stimulerend coachen van elkaar, niet wetend dat deze wijze uiteindelijk de basis was van een prachtige 3-2 overwinning. Met een voldaan gevoel schoven beide teams aan in de TOTO-lounge voor een welverdiende lunch.

2022 06 01 parnassia antonc cjs 002

Verbindingstoernooi ‘Leven als een ADO-Prof!’ & ADO Den HaaG-Storks

‘’We gaan op zoek naar projectactiviteiten waar we elkaars kracht kunnen gebruiken om verschillende doelgroepen met elkaar te verbinden”, aldus het kader van ADO Den Haag in de Maatschappij en Stichting Sportbelang Gehandicapten (SGK) nadat zij als goede doel van het Ondernemersgala werden gekozen. Een voorproefje was het Verbindingstoernooi, waarbij projectdeelnemers van ‘Leven als een ADO-Prof!’ en de ADO Den HaaG-Storks in een mix een toernooivorm speelden. Kinderen werden van vier verschillende pleintjes, gelegen in de krachtwijken van Den Haag, opgepikt in busjes van ADO Den Haag om af te reizen naar het stadion. Voorafgaand aan het toernooi werden zij gemixt met spelers en speelster van de ADO Den HaaG-Storks om samen tegen de andere pleintjes te spelen. De vooraf gehoopte verwachtingen werden werkelijkheid. Twee totaal verschillende doelgroepen die elkaar in hun kracht lieten spelen, samen juichten en tal van prachtige momenten creërend voor elkaar en de aanwezige toeschouwers. Na afloop van dit toernooi stond er voor alle deelnemers een gezonde sportmaaltijd klaar.

01062022 lap g storks verbindingsdag 089

ADO Den Haag Footcamp

Toen de avond zijn intrede maakte, arriveerden de laatste projectdeelnemers van deze speciale dag. Voor de FootCampers van ADO Den Haag bleek het een ware belevenis: voetballen op de heilige grasmat van hun club! Nadat zij opkwamen met de themasong van de Champions League maakten zij zich al filmend klaar voor de training. De training was aangepast op de locatie met een groot 11 vs. 11 partijspel met tussendoor de nodige krachtoefeningen. De gemoedelijke wedstrijd eindigde eveneens in een 3-2, maar daar ging het niet om. Om de havenklap werd het spel onderbroken door luid applaus van alle spelers waar een actie, doelpoging, assist of redding aan ten grondslag lag. Een groepsfoto, wat als vast onderdeel dient van de Footcamp, mocht natuurlijk niet ontbreken. De deelnemers keerden voldaan huiswaarts, waarna het stadion ook maar meteen haar deuren sloot.

01062022 footcamp stadion 001

Het was een prachtige dag met ruim 120 deelnemers van vijf projecten van ADO Den Haag in de Maatschappij!