Nieuws

Een seizoen lang spelen de g-voetballers van de betaald voetbalclubs tijdens verschillende competitierondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de betaald voetbal clubs. Zo was ADO Den Haag eerder dit seizoen gastheer op de Aftrap. Op zondag 22 mei was Ajax gastheer van de Bijzondere Eredivisie en speelden de teams van Ajax/Only Friends, FC Emmen, FC Groningen, De Graafschap en ADO Den Haag voor het eerst een competitieronde in de Johan Cruijff ArenA.

Bijzondere Eredivisie maakt dromen waar

Vanuit de catacombe kwamen de teams onder luid applaus het stadion in gelopen. Op het veld werden de teams ontvangen door de stadionspeaker van Ajax Rob van Rossum. Dennis Gebbink van Only Friends en Lieselot Ruesen van Stichting het Gehandicapte Kind openden de competitieronde met een welkomstwoord voor de spelers en toeschouwers. Ruesen: “Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: profvoetballer worden. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een beperking binnen handbereik. Dankzij deze competitie kunnen ook voetbaltalenten met een beperking uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub.”

ADO-bus, aanvoerders en geweldige doelpunten

De ADO Den Haag G-Storks waren compleet op deze competitiedag en vele ouders waren meegekomen en ondersteunden het team met ADO-vlaggen! Trots reed het team in de prachtige ADO-bus de Johan Cruyff ArenA binnen. Het imposante stadion maakte wel indruk onder de spelers en speelsters.
De opkomst van de vijf teams was indrukwekkend. ADO Den Haag speelde tegen De Graafschap en FC Emmen. De G-Storks hadden vier fantastische aanvoerders in deze twee wedstrijden. Noah droeg de eerste helft tegen De Graafschap de ADO-aanvoerdersband, eigendom van Maxime. Coen was de tweede helft aan de beurt. Tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen waren Carlos en Ruben de twee aanvoerders!

Het waren twee heel verschillende wedstrijden. Tegen FC Emmen werd dik verloren ondanks het goede verdedigende werk van keeper Jun en verdedigers Thom en Juliette. Er werden veel kansen gecreëerd onder de bezielende leiding van Dylan. Maar het mocht niet baten. De keeper van FC Emmen wist de schoten elke keer weer uit het doel te tikken.
De wedstrijd tegen De Graafschap ging gelijk op en was erg spannend. De G-Storks moesten er in de eerste helft nog even inkomen en kwamen na een stroeve start met 0-2 achter. Keanu haalde verwoestend uit maar de bal belandde op de paal. Gelukkig scoorde Sandjana vlak voor de rust nog de 1-2 na een mooie assist van Adnane. De tweede helft was voor ADO Den Haag. De ene aanval na de andere aanval rolde af op het doel van De Graafschap. Uitblinker Divano besliste de wedstrijd. Eerst passeerde hij met een punter de keeper van De Graafschap en in de laatste minuut zorgde hij voor een prachtige revanche van een eerdere 3-4 nederlaag met een prachtig afstandsschot in de bovenhoek!

ADO-cap van PLYRS

Na de penalty’s volgde de afsluitingsceremonie met het uitreiken van een beker aan alle deelnemers en een groepsfoto. De ADO Den Haag G-Storks werden daarna nog verrast door partner PLYRS met een prachtige ADO Den Haag cap!
Het was een geweldige dag. Bovendien zorgden de vele supporters van alle teams voor een fantastische sfeer. Blije gezichten, mooie acties en voetbalpassie - dat is waar het om draait bij de Bijzondere Eredivisie.

Over de Bijzondere Eredivisie
De Bijzondere Eredivisie is een G-team competitie van betaald voetbalclubs. De competitie is gestart in september 2019 en het is de eerste competitie ter wereld waarin kinderen met een beperking uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub. De teams bestaan uit 12 jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Zij hebben diverse handicaps en diverse leeftijden. De teams zijn op basis van zorgvuldig gekozen selectiecriteria samengesteld om een evenwichtige competitie te kunnen waarborgen. De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt Van Heugten Tours (ADO-bus), Menzis en PLYRS voor hun bijdragen aan de ADO Den Haag G-Storks!