Nieuws

Op vrijdag 20 mei stond een bijzondere wedstrijd op het programma voor de ADO Den Haag G-Storks. Op Sportpark Prinses Irene speelde het team een voorwedstrijd bij ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar tegen het Vrouwen G-team van VV Alkmaar!
Aanvoerster Juliette deed de toss namens de G-Storks en om kwart over vijf werd er afgetrapt bij de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Henk Martin.

De G-Storks waren de eerste helft onder de indruk van het prachtige voetbal van de gasten uit Alkmaar. Ondanks uitstekend verdedigend werk van Juliette en Noah, prima keeperswerk van Jun en een prachtig doelpunt van Keanu, keek het team beteuterd tegen een 1-4 achterstand aan in de rust.

Coach Remco verlegde in de rust enkele accenten in het spel en plotseling begonnen de acties en combinaties in de tweede helft te lopen! De verbaasde toeschouwers zagen een ommekeer zoals zelden is vertoond op het voetbalveld en waarbij de ‘remontada’ van Barcelona tegen Paris Saint Germain zelfs verbleekte!
Het middenveld met Sandjana, Ruben en Carlos lieten de ene naar de andere goede pass zien en de spitsen Keanu, Maxime, Dylan en Coen scoorden schitterende doelpunten! Het eindresultaat was een 8-4 overwinning. De vrouwen van VV Alkmaar werden Haags overbluft door de G-Storks!

Na de wedstrijd werd de penaltyreeks een spannende strijd. De doelvrouw van VV Alkmaar leek onverslaanbaar maar Keanu, Maxime, Coen en Jun, met een schot in de bovenhoek, wisten toch nog te scoren. De VV Alkmaar Vrouwen scoorden vijf doelpunten bij Jun en wonnen daarmee verdiend de penaltyreeks!

Na afloop werden de ADO Den Haag G-Storks uitgenodigd om komend seizoen in Alkmaar te komen voetballen, en konden ze nog genieten van de 5-1 overwinning en het periodekampioenschap van de ADO Den Haag Vrouwen!

Foto’s: Eric de Wit en ADO Den Haag in de Maatschappij