Na het succesvolle eerste Parnassia toernooi van 2022 was het op dinsdag 10 mei alweer tijd voor de tweede editie. Deze keer waren er twee nieuwe aanmeldingen en een totaal van meer dan 60 deelnemers. In poule A speelden Anton Constandse, Fonteynenburg, Haagse Hogeschool en Rivierduinen tegen elkaar en voor poule B waren Parnassia, Reakt Clean River en Horizon Alphen elkaars tegenstanders.

Net zoals de vorige keer stroomden de deelnemers rond 13 uur met volop energie en enthousiasme naar het complex van HVV Laakkwartier om deel te nemen aan een heus voetbalfestijn. De nieuwe aanmeldingen werden met open armen verwelkomd door ‘de harde kern’ en nadat iedereen hun teamkleren aangetrokken had konden we van start met de officiële openingsceremonie.

Om 14.00 begonnen de eerste wedstrijden tussen Fonteynenburg en Rivierduinen op veld 1 en tussen Parnassia en Reakt op veld 2 en de beleving en inzet was meteen zichtbaar. Onder de bekwame leiding van scheidsrechters André van Duijn (Parnassia) en Ed Arbouw (ADO Den Haag OldStars) was de sfeer fantastisch en verliepen de wedstrijden op een heel vriendschappelijke manier.
In de volgende speelronde kwamen ook de Haagse Hogeschool, Horizon Alphen en Anton Constandse in actie. De nieuwkomers (Haagse Hogeschool en Horizon Alphen) lieten ook meteen zien dat ze er voor 110% zouden gaan. Dit leverde heel mooie wedstrijden op in voetballend en sportief opzicht!

Na afronding van de poulefase van het toernooi was het tijd om de finalewedstrijden te spelen. In de eerste wedstrijden na de groepsfase speelde Rivierduinen uit poule A tegen Horizon Alphen uit poule B en Fonteynenburg (poule A) speelde tegen Reakt Clean River (poule B). Het voetbal dat gebracht werd was om van te genieten en alle teams maakten volledig gebruik van hun laatste wedstrijden om de toeschouwers nog één laatste keer te doen juichen.
In de wedstrijd voor de eerste en tweede plaats stond nieuwkomer de Haagse Hogeschool tegenover de winnaar van het vorige toernooi, namelijk Parnassia. In een felbevochten finalewedstrijd waren er veel kansen voor beide teams en ze lieten allebei zien waarom zij in de finale stonden. De eerste helft ging gelijk op, maar in de tweede helft maakte de Haagse Hogeschool toch het verschil met een paar knappe aanvallende acties.

Een groepsfoto met nagenoeg alle deelnemers illustreerde mooi de samenhorigheid van de verschillende teams en met veel enthousiasme kijken ze uit naar het derde en voorlopig laatste toernooi van 2022 dat plaats zal vinden op 7 juni 2022.

Op de website van Parnassia staat ook een prachtig verslag met als titel 'Herstel ten top'. Daar draait het om!

Namens ADO Den Haag in de Maatschappij willen we graag de volgende mensen bedanken voor hun bijdrages: Jay van Veelen (Buurtsportcoach Laak), Ineke Nulle (HVV Laakkwartier), André van Duijn (scheidsrechter/ervaringswerker bij Parnassia) en Ed Arbouw (scheidsrechter/deelnemer ADO Den Haag OldStars).