Na negen maanden was het eindelijk weer tijd voor een nieuwe editie van het jaarlijkse Parnassia Voetbaltoernooi. Op een prachtige lentedag waren zes teams en meer dan 50 deelnemers van de partij. In poule A speelden MiCasa (Reakt), Parnassia en Fonteynenburg tegen elkaar en in poule B waren School2Care, Anton Constandse en Rivierduinen elkaars tegenstanders.

Dit seizoen wordt het Parnassia Voetbaltoernooi gekoppeld aan de Haagse Maatschappelijke Voetbalcompetitie (HMVC) en worden drie mini-toernooien in de maanden april, mei en juni 2022 georganiseerd.
Rond 13 uur kwamen de eerste enthousiaste deelnemers aan en je kon van de gezichten aflezen dat ze helemaal klaar waren om lekker een namiddag te voetballen. Elk in hun eigen tenues stonden ze ongeduldig te wachten op het eerste fluitsignaal. Om 14 uur gingen de eerste wedstrijden van start onder leiding van de scheidsrechters Henk, Jerry en Lewis.

Op veld 1 speelden MiCasa (Reakt) en Parnassia de eerste wedstrijd van het toernooi, en Parnassia wist deze wedstrijd naar zich toe te trekken d.m.v. snelle counters en mooi combinatievoetbal. Op veld 2 speelden School2Care en Anton Constandse tegen elkaar in poule B. Na het voltooien van de wedstrijden van de groepsfase was het tijd voor de finalewedstrijden. In de kraker van Fonteynenburg tegen School2Care slaagde Fonteynenburg erin om een positief resultaat te halen. In de wedstrijd om de 3de en 4de plaats tussen MiCasa (Reakt) en Rivierduinen was het Rivierduinen die als beste uit de bus kwam.
Dit betekende dat er nog één wedstrijd gespeeld moest worden en dat was de finale om de 1e plaats tussen Parnassia en Anton Constandse. Parnassia kroonde zich tot winnaar van het toernooi, mede door een weergaloos hakje van de spits! De finale was een prachtige afsluiting van de dag!

Tijdens het toernooi ontvingen de deelnemers water en fruit van de organisatie. De teams kregen ook het goede nieuws dat er al een tweede toernooi op het programma staat, namelijk op 10 mei.

Namens ADO Den Haag in de Maatschappij willen we graag de volgende mensen bedanken voor hun bijdrages: Jay van Veelen (Buurtsportcoach Laak), Ineke Nulle (HVV Laakkwartier), Henk Martin en Jerry van Kampen (scheidsrechters).