Donderdagochtend 17 maart was het drukker op het sportpark van HVV Laakkwartier dan normaal. Naast de reguliere 60-plussers, die binnendruppelden voor de wekelijkse walking football training, kwamen ook veel personen binnen die de walking football leeftijd nog niet hebben bereikt!

Een twintigtal studenten van ROC Mondriaan, Lifestyle Sport en Bewegen, wilden ervaren wat walking football is, en mengden daarom met de ADO Den Haag OldStars. De studenten volgen het profiel trainer-coach en worden opgeleid tot jeugdvoetbaltrainer.

Na een korte uitleg over het project OldStars en de spelregels van het walking football, begon de activiteit met een gezamenlijke warming-up. Even warmlopen en daarna (yoga)oefeningen op het matje of het kunstgras onder leiding van John.
De groepsfoto werd de kick-off van een mini-toernooi met zes teams waarbij de teams werden ingedeeld met jong en oud! De twee geblesseerde studenten, Yassine Zanzan en Sven Nieuwenburg namen de organisatie op zich. Uiteindelijk wist team Atletico Madrid de meeste punten te pakken en ging dit team er met de eerste prijs vandoor.

2022 03 17 oldstars bezoekrocmondriaan 45

Het doel van de ‘meet & greet’ is om de studenten bewust te laten zijn van de vele doelgroepen die er kunnen zijn in hun vak. Een training voor jeugd, volwassenen, ouderen, deelnemers met of zonder beperking, op topsport of amateurniveau, op recreatief of resultaatgericht niveau, kan heel verschillend zijn en moet veelal op een andere manier worden voorbereid.
Bij de OldStars is naast beweging ook de beleving van groot belang. Daar moet je als trainer rekening mee houden. De wekelijkse bijeenkomsten zijn sociale activiteiten waarbij het contact met elkaar cruciaal is. Ook zijn andere vormen van beweging belangrijk voor ouderen (niet alleen voetbal), en worden oefenvormen gegeven waarbij de deelnemers moeten nadenken of waarbij balansoefeningen worden uitgevoerd.

Al met al was het een leerzame ochtend voor de studenten, en straalde het plezier bij de jongeren èn de ouderen er vanaf!