Op vrijdag 11 maart is de ADO Den Haag VO Voetbal League eindelijk weer begonnen! De ADO Den Haag VO Voetbal League draait om meer dan voetbal. Gedurende de competitie staan normen en waarden hoog in het vaandel. Buiten de punten die de teams kunnen behalen met de wedstrijden kunnen de teams bonuspunten verdienen voor het op tijd komen (compleet team, sportief gedrag te vertonen tijdens de wedstrijden, het dragen van het schoolwedstrijdshirt en het bijwonen van de themabijeenkomsten). De punten die hiermee verdiend worden, tellen mee in de competitiestand.

Dit jaar nemen maar liefst elf scholen deel aan de competitie. De competitie wordt gespeeld in drie verschillende poules; de meiden, de onderbouw en de bovenbouw. Deze drie poules worden los van elkaar gespeeld en aan het einde zullen er dus drie winnaars zijn. De meiden poule bestaat uit zeven teams, de onderbouw competitie uit tien en de bovenbouw competitie uit negen teams.

De afgelopen seizoenen heeft de ADO Den Haag VO Voetbal League zich ontwikkeld tot de grootste scholencompetitie in de regio Haaglanden. De eerste competitieronde startte op vrijdag 11 maart en de finale dag is op 24 juni. Alle speelronden vinden plaats in de topsporthal en breedtesporthal van de Sportcampus gelegen in het Zuiderpark te Den Haag.

ADO Den Haag in de Maatschappij stelt ook haar eigen doelen voor de competitie. Hierin staan Gezondheid, Educatie en Participatie centraal. Maatschappelijke doelen van de VO Voetbal League zijn:
- jongeren (meer) laten bewegen
- bewustwording van een gezonde leefstijl creëren
- thema’s respect, acceptatie en doelen stellen onder de aandacht brengen
- sportparticipatie van leerlingen in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar verhogen

De corona reglementen worden minder streng. Het is weer mogelijk voor bezoekers om te komen kijken en de scholen aan te moedigen. Wij kijken dit seizoen enorm uit naar de ADO Den Haag VO Voetbal League!