Het bereik van het project De Held in Den Haag is indrukwekkend en is van groot belang voor de basisscholen en de gemeente Den Haag. De onderdelen van de les tijdens het bezoek aan de school zijn: 1. Pestgedrag: Met kinderen praten over het ‘kleine pesten’. 2. Racisme: Kinderen duidelijk maken dat racisme en discriminatie in feite een massale vorm van pesten is. 3. Zinloos geweld: Potje voetbal onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.

De kracht van het project vormt de inzet van voetballers. Zij zijn immers veelal het idool voor de bezoekende kinderen. In de praktijk is gebleken dat deze ‘helden’ een zeer belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het communiceren van de juiste normen en waarden. De woorden van de voetballers hebben simpelweg bijzonder veel impact. En de scholieren leren zo van hun idolen respect te hebben voor anderen, zodat ze zelf de Held worden, want je bent echt een held als je niet met de groep meedoet als er gepest of gediscrimineerd wordt!

Maatschappelijke activiteiten alle Betaald Voetbal Organisaties In het seizoen 2010/2011 realiseerden de betaald voetbalorganisaties en hun maatschappelijke partners 240 maatschappelijke activiteiten op het gebied van onderwijs, participatie en gezondheid. In totaal namen meer dan 100.000 Nederlanders deel aan de projecten. Daarom wordt de Meer dan Voetbal Week georganiseerd! Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Tijdens de Meer dan Voetbal week laten wij zien hoe die kracht van voetbal al vaak wordt gebruikt bij voetbalclubs door de projecten die zij organiseren. Dat blijft vaak onderbelicht. Daarnaast roepen wij mensen ook op om met ideeën te komen voor nieuwe activiteiten. Lees hier verder voor De Held deel 1 De Held deel 3 De Held deel 4