Training Oldstars

Van 12.03 11:00 tot 12.03 13:00 Bewaar de kalender

Bij HVV Laakkwartier Jan van Beersstraat 69, 2523 JS Den Haag, Nederland

Geplaatst door Anton Nijboer

Categorieën: OldStars

Gezien: 972

Waardering:

OLDSTARS

Bij OldStars gaan senioren (60+) sporten bij ADO Den Haag. De deelnemers gaan een traject van 20 weken in, waarbij ze één keer per week bij elkaar komen bij HVV Laakkwartier. De activiteit begint iedere week met gezellig koffie drinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met ‘walking football’, kracht- en lenigheidsoefeningen. Professionele begeleiding specifiek gericht op senioren wordt hierbij geboden. Gezelligheid en samen bewegen staan voorop.

Voor aanvang krijgen de deelnemers een korte fitheidstest. Deze test geeft geen wetenschappelijke resultaten, maar is bedoeld om mensen te wijzen op mogelijke gezondheidsrisico’s en gezondheidstesten. De deelnemers voetballen actief (Walking Football) met elkaar in de officiële clubkleding van ADO Den Haag. Als afsluiting van de 20 weken wordt er een toernooi georganiseerd waaraan (tot nu toe) zes Eredivisieclubs meedoen. Naast ADO Den Haag doen ook FC Groningen, PSV, RKC Waalwijk, SC Cambuur, SC Heerenveen en Heracles Almelo mee. ADO Den Haag heeft de eerste twee edities van OldStars gewonnen en is daarmee regerend landskampioen.

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Het spel wordt bij voorkeur gespeeld op een veld met boarding, zodat de bal binnen het spel blijft. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en gezellig samen zijn staat in dit project voorop! OldStars wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Ouderenfonds, Stichting Meer dan Voetbal en de Vriendenloterij.


2015-03-12 11:00:00
2015-03-12 13:00:00