Dat ook Zoetermeerders achter ADO Den Haag staan bleek wel afgelopen zondag rond de wedstrijd ADO Den Haag - SC Heerenveen. Ruim 750 Zoetermeerders hebben gebruik gemaakt van een speciale kortingsactie en vulden bijna het gehele vak S, en een deel van de vakken R en K. Ze waren te herkenen aan de gele petjes en vooral met het zonnetje erop was dit een enorm vrolijk gezicht.

De reden van deze kortingsactie is een samenwerking tussen de Gemeente Zoetermeer en ADO Den Haag in de Maatschappij, respectievelijk vertegenwoordigd door Mariëtte van Leeuwen (wethouder Sport, Jeugd en Onderwijs), Edo Haan (wethouder Werk en Inkomen), en Justin Goetzee (voorzitter ADO Den Haag in de Maatschappij). Deze samenwerking dient meerdere doelen. Ten eerste willen we topsport toegankelijk maken voor Zoetermeerders die minder te besteden hebben. Daarnaast is sport niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook voor de sociale contacten. Dat iedere Zoetermeerder dus deelneemt aan sport is belangrijk, en de projecten van ADO Den Haag in de Maatschappij zijn daar veelal op gericht.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een intentieverklaring tot samenwerking getekend. Ook de sportwethouders van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Westland waren bij de ondertekening aanwezig. Karsten Klein, wethouder gemeente Den Haag, hoopt dat dit initiatief dient als voorbeeld voor een samenwerking met andere Haaglanden gemeenten. De ondertekening gebeurde op vak S en vooral voor de jongeren was dit spannend. Zo dicht bij cameramensen en fotografen staan is toch een hele belevenis. Ook werden er ballen gesigneerd en aan kinderen gegeven. Eén daarvan zei dat deze bal wel een heel speciaal plekje op zijn kamer krijgt.