In mei (25, 26 en 27) komt het ADO Den Haag Internationale Jeugdtoernooi er weer aan en wel voor de 59e keer. Het zal tevens een afscheid zijn van complex De Aftrap in het Zuiderpark. In de aanloop naar het toernooi blikken we de komende tijd terug naar voorgaande edities met spelers en trainers die het toernooi van dichtbij hebben meegemaakt.

In deze derde editie blikt Wim van Laar terug naar het toernooi van 1971, het jeugdteam van ADO Den Haag won het toernooi, door geduchte tegenstanders te verslaan!

Ik deed mee in 1971. We speelden die keer met vier Nederlandse en vier Engelse teams. Wij wonnen uiteindelijk het toernooi door in de finale Middlesbrough te verslaan. Deze finale werd in het stadion gespeeld op een zaterdagavond en er zat minimaal 5000 man. Onze trainer was een nog piepjonge Rob Baan die net aan zijn trainersloopbaan was begonnen. Het was een unieke ervaring met fantastische spelers van wie een aantal spelers nog jaren in het eerste van ADO Den Haag heeft gespeeld, zoals: Simon van vliet, Hans Bres, Rob Ouwehand en Hugo Lochtenberg.